UDARIO I NA SVOJE ALBANCE Kurti ne veruje više nikome, posle 10 godina traži "krivicu Srba"
EPA

 

Kosovski premijer Aljbin Kurti podsetio je danas na pogibiju Seljvera Haradinaja, koji je stradao pre tačno 10 godina u Severnoj Mitrovici, od eksplozije u stanu u kojem je živeo sa porodicom, navodeći to kao etnički motivisan napad koji ukazuje na krivicu Srba, iako su još tadašnji istražni organi na Kosovu saopštili da taj događaj nije bio etnički motivisan.

Kurti je na Fejsbuku poručio da tužilaštvo i policija imaju svu podršku da reše taj slučaj.

"Prošlo je 10 godina od stravičnog napada ekspolozivom na stan porodice Haradinaj u "Tri solitera" na severu Mitrovice. U ovom terorističkom napadu ubijen je Seljver Haradinaj, a njegova supruga i dvoje dece su povređeni. Krivci nisu poznati. Zvaničnici za sprovođenje zakona su tada rekli da napad može imati etničku pozadinu i da su ga možda izvele srpske ilegalne i kriminalne strukture, što je prošireno nasleđe posleratnog Miloševićevog režima", naveo je Kurti.

Kurti je u nastavku svoje objave dodao da su kosovski istražni organi u poslednje vreme uspeli da otkriju počinioce više krivičnih dela slične prirode.

"Stoga, imamo nadu i uverenje da će ubica ili ubice Seljvera Haradinaja biti izvedeni pred lice pravde. Pravdom i kažnjavanjem zločinaca učinićemo Kosovo demokratskom i prosperitetnom zemljom u kojoj svi građani žive i rade bezbedno bez obzira na nacionalnu i versku, polnu i društvenu pripadnost", rekao je Kurti.

 

 

Kosovski premijer u ovom slučaju ukazuje na Srbe kao na krivce za to ubistvo, iako je Bajram Redžepi, u vreme ovog tragičnog događaja na mestu kosovskog ministra unutrašnjih poslova, rekao tada, gostujući u emisiji "Rubikon" na KTV, da napad nije bio etnički motivisan.

U oktobru 2012. godine, šest meseci nakon događaja, Redžepi je potpuno jasno rekao da Seljvera Haradinaja nisu ubili Srbi.

Na pitanje novinara u emisiji na KTV on je rekao: "To nije etničko ubistvo".

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Aca

08.04.2022 15:30

Sta ce on na kosovo nek ide u svoj ulcinj a ne da se ponasa kao starosedeoc