MART MESEC SRBE NA KOSOVU PODSEĆA NA ZLO Jovica Ivić: Ranjen sam ležao kraj puta, pripadnici UN su me pogledali i otišli!
Tanjug/Rade Prelic

Na putu do kuće u Čaglavici, ništa nije slutilo da će se već sledećeg trenutka boriti za svoj život. Kako ističe, sve je bilo mirno, vraćao se iz prodavnice, kada je iz automobila začuo da ga neko doziva.

"Bio je to crveni golf trojka, upalio je duga svetla, a kroz otvoren prozor muškarac je na lošem srpskom jeziku rekao: 'Izvini dečko da te pitam nešto'. Izvadio je pištolj i počeo je da puca. Pao sam na zemlju. Bio sam u stanju šoka, nisam znao gde se nalazim. Petnaestak minuta sam ležao, dozivao upomoć međutim nikog nije bilo u blizini", priseća se Ivić. 

Svih ovih godina postavlja se pitanje da li je Unmik mogao da zaštiti Srbe od besne mase, i da li je želeo. Upravo dok je ranjeni Ivić ležao pored puta, naišao je džip UN.

"Neko je izašao iz džipa prišao mi na metar i onda se okrenuo i otišao, nisu hteli da mi pomognu iako su videli da sam ranjen, da sam živ i da dozivam upomoć", kaže on.

RISTIĆI PREŽIVELI POGROM I VRATILI SE KUĆI "Pored puta je gorelo sve što je bilo srpsko, komšija Albanac dao nam je besu"

Kako dodaje, još petnaestak minuta je ležao pored puta kada je naišao njegov komšija.

"On me je odveo u bolnicu u Lapljem Selu, odatle na odeljenje hirurgije u Gračanici, gde su me hitno transportovali za Kosovsku Mitrovicu. Tamo su me operisali, operacija je trajala osam sati. Bio sam pogodjen sa pet metaka. Tri u ruci i dva u predelu abdomena. Oporavak je bio težak, ali ono najvažnije, doktori su mi spasili život", kaže Ivić.

Za njega je 15. mart 2004. godine bio najteži dan, ali na njega sada gleda kao na drugu priliku za novi život. Koliko god da je bilo teško, nastavio je dalje. Danas radi posao koji voli. Napustio je Čaglavicu, Kosovo nije. U Badovcu je sebi stvorio novi dom i osnovao svoju porodicu.

Na kraju ističe - moramo verovati i držati se zajedno, jer ćemo samo jedni drugima uvek pomoći, ne očekujuči ništa ni od koga sa strane.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dr

18.03.2022 20:43

To su radili Albanci po nalogu njihovih mentora koji im prave državu i dalje ih štite.