MILOŠ VUČEVIĆ: Imamo sreću da za vreme naših života prisustvujemo ovakvim događajima (FOTO/VIDEO)
Instagram

Ovim povodom se na Instagramu oglasio i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević:

"Ovo su oni dani koje ćemo spominjati našoj deci i unucima, ovo su oni dani kada se stvara istorija kakvu želimo, ona prava, pobednička i menjalačka istorija, istorija koja oblikuje naše i živote naših potomaka i čini ih trajno boljim i kvalitetnijim.

"Soko", brzi voz iz Beograda, u 11.50 je "sleteo" u Novi Sad, dočekalo ga je 8.000 oduševljenih ljudi, a gosti koji su uveličali ovaj grandiozni dan za Novi Sad su najviši mogući - naš predsednik Aleksandar Vučić i predsednik našeg poštovanog suseda Mađarske gospodin Viktor Orban.

Nakon dolaska prvog "Sokola" i istorijskog započinjanja sa radom prve deonice brze pruge Beograd-Budimpešta, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, u Gradskoj kući potpisan je Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na Izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na državnom putu IIA reda br.111! Četvrti most preko Dunava od danas i zvanično kreće sa realizacijom, a smeli planovi nekadašnjih gradskih otaca stari pola veka uskoro će oživeti. Pored brzih vozova naš grad će dobiti i arhitektonski biser, novu gradsku "kičmu", koja će omogućiti potpuno novu koncepciju razvoja privrednih i stambenih celina. Veliki gradovi postaju veliki ili još veći upravo posle ovakvih kapitalnih projekata, njihova istorija se tada "lomi", menja se pravac njihovog razvoja, a krivulja rasta ide "nebu pod oblake".

Imamo sreću da za vreme naših života prisustvujemo ovakvim veličanstvenim, do skoro nezamislivim događajima. Gostima hvala na poseti, uveličali su ovaj istorijski dan, putnicima srećan put, majstorima srećni radovi, a vi, sugrađani, radujte se, dugo se nešto lepše nije desilo u našem divnom Novom Sadu", napisao je Vučević.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading