KANDIDATURE ZA NAJBOLJE SVETSKO SELO U trci i Mokra Gora, Gostilje i Tršić
Shutterstock

Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a posle zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.

Da bi planinska lepotica na zapadnom delu zemlje na konkursu zasijala punim sjajem, na Mokroj Gori u dogovoru sa meštanima krenulo se u asfaltiranje šest putnih pravaca i rešavanja ključnih infrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dela Srbije.

KANDIDATURE ZA NAJBOLJE SVETSKO SELO U trci i Mokra Gora, Gostilje i Tršić

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

“Očuvani kulturni i prirodni resursi i ogroman turistički potencijal kandidovali su upravo Mokru Goru na listu sela koja će se takmičiti za titulu najboljeg sela po pozivu Svetske turističke organizacije. Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, pre svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šarganska osmica i Drvengrad već su prepoznati od strane brojnih posetilaca i turista iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture", saopštila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Planirano asfaltiranje puteva ukupne dužine od 1500 metara finansiraće se udruženim sredstvima meštana i Grada Užica, a takođe lokalna samouprava sopstvenim sredstvima uradiće i putni pravac od stare Crkve ka Stolcu u dužini od oko 2 100 metara. Krajem prošle godine urađena je i rekonstrukcija Sportskog terena kod škole.

"Želimo da u saradnji sa republičkim institucijama, a opet u skladu sa planovima koji se odnose na očuvanje životne sredine i prirodnih resursa razvijamo sve turističke potencijale Mokre Gore, čime će se sigurno u znatnoj meri poboljšati i kvalitet života meštana i nadamo se povećavati njihov broj”, zaključila je gradonačelnica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
GORDANA

16.09.2021 13:30

Najlepse selo Gostilje,Gostilje Gostilje