Cica-mace velike su face
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jer kome je potreban društveni život kada već imate najboljeg prijatelja? „Vizdom helf dženetiks“, kompanija za genetiku kućnih ljubimaca, objavila je rezultate svog istraživanja koje je pružilo novu sliku o vezi između ljudi i kućnih ljubimaca, piše „Pipl“, a prenosi Minja cat.

Kako se navodi, u anketi je učestvovalo preko 13.000 vlasnika kućnih ljubimaca. Većina vlasnika, njih 72 odsto odsto, priznali su da su otkazali društvene aktivnosti kako bi proveli vreme sa svojim četvoronožnim prijateljem. Samim tim, svoje ljubimce stavili su na prvo mesto.

Za vlasnike mačaka taj procenat bio je 32 odsto. Dokazujući da su životinje jednako važan deo porodice kao i bilo koji čovek, 64 odsto vlasnika kućnih ljubimaca reklo je da na ljubimca gleda kao na dete ili člana porodice.

„Rezultati otkrivaju da vlasnici kućnih ljubimaca širom SAD sve više gledaju na njih kao na članove porodice“, rekla je Andreja Ju, generalni direktor kompanije „Vizdom helf dženetiks“. „U poslednjih 10 godina naši kućni ljubimci doživeli su neverovatnu evoluciju u načinu života. Oni sada igraju centralnu ulogu u našem životu, bilo zbog poboljšanja našeg mentalnog zdravlja bilo da dele s nama krevet“, navodi ona.

Čak 96 odsto vlasnika mačaka reklo je da njihovi ljubimci imaju pozitivan uticaj na njihovo mentalno zdravlje. Primećen je i veći stepen udomljavanja, što je sjajna vest! Čak 51 odsto vlasnika reklo je da su mače udomili iz prihvatilišta. Ovo su odlične brojke koje pokazuju da svest o dobrim stranama udomljavanja raste!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading