Narušavate im zdravlje: Ovo ne smete da radite ako imate psa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Na prvom mestu našlo se preterivanje sa hranom. Kako se psi veliki proždrljivci i jeli bi 24 časa dnevno da mogu. vrlo je važno ne davati im više hrane nego što je njihovoj rasi neophodno. Osim što mogu da se ugoje od previše hrane to će otežavati njihovo kretanje, višak kilograma donosi i neke zdravstvene rizike po psa. 

Davanje ljudske hrane sa stola takođe je navika većine vlasnika koji ne mogu da odole molećivom pogledu psa koji ih posmatraju dok jedu. Ali skoro nijedna hrana koju ljudi jedu nije adekvatna za zdravlje pasa. 

Na drugom mestu je zaboravljanje na metalno zdravlje psa. Ako nemate naviku da svakodnevno vežbate svog psa, to može značiti da vaš pas ima veći rizik od razvoja zdravstvenih problema. Redovno vežbanje ne samo da drži težinu vašeg ljubimca pod kontrolom, već jača imuni sistem, povećava srčanu snagu i pruža mentalnu stimulaciju. To je takođe odličan način da se povežete sa svojim ljubimcem i povećate svoju svakodnevnu rutinu vežbanja. 

Vrlo je važno negovati dlaku i kožu vašeg psa, ali to ponekad može da bude jako stresno. Zaista je važno da vaš pas doterivanje vidi kao zabavno i pozitivno iskustvo. Ako je vaš pas pod stresom ili uznemiren kod timaritelja, to može postati negativan ciklus. Što je vaš pas pod stresom, to je održavanje teže za njega, što povećava strah i anksioznost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading