SAMO PRATITE SLEDEĆE KORAKE Evo kako da pravilno očistite monitor
Shutterstock

Nisu svi kompjuterski monitori jednaki niti se mogu čistiti na isti način.

Stoga je neophodno da pročitate uputstvo za upotrebu pre nego što pokušate da ga očistite.

Ekrani obloženi staklom nisu tako delikatni kao ekrani bez stakla.

Noviji računari imaju stakleni sloj kao veliki CRT monitori i starinski televizori. Ekrani bez stakla, mnogi ekrani osetljivi na dodir i mat ekrani mogu se lako oštetiti ako se ne čiste pravilno.

Ako niste sigurni koji tip ekrana imate, koristite najmanje agresivne metode čišćenja kako biste uklonili prašinu i prljavštinu.

Koliko često treba čistiti monitor računara?

Učestalost čišćenja monitora zavisi od faktora okoline i vaših navika korišćenja. Ako je radno područje posebno prašnjavo, često dodirujete ekran ili ga podižete kako biste ga pomerili, ili ste nepažljivi kada jedete i pijete oko monitora, čistite ga češće. Za većinu korisnika, brzo nedeljno čišćenje će monitor održati u najboljem izdanju.

Kako treba čistiti monitor?

Nikada nemojte prskati sredstva za čišćenje ili običnu vodu direktno na ekran monitora.Nemojte koristiti papirni peškir ili salvetu za čišćenje ekrana.

Može izgrebati površinu i ostaviti za sobom vlakna.

Za čišćenje koristite samo destilovanu vodu, posebno ako živite u području sa tvrdom vodom.Minerali u vodi mogu izgrebati ekran.

Uvek isključite monitor ili laptop pre čišćenja ekrana da biste sprečili udarce i oštećenje ekrana.

Ne dozvolite da vlaga kapne u portove ili kontrolnu dugmad.

Nemojte trljati ili brisati u krugovima koji mogu izazvati neravnomeran pritisak na ekran i ostaviti oštećenja.Nikada ne koristite abrazivna ili gruba sredstva za čišćenje (amonijak, izbeljivač, prašak za ribanje) na monitoru.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading