garaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Belo sirće, odnosno destilovano sirće, dobijeno od fermentisanog etanola, vekovima je star trik koji se primenjuje u domaćinstvima kao prirodni čistač i dezodorans. Njegova kisela priroda daje mu sposobnost da efikasno razbije i neutrališe mirise, što ga čini neprocenjivom imovinom u svakom arsenalu čišćenja u domaćinstvu.

Belo sirće ima antibakterijska i antifungalna svojstva, tako da je idealno za eliminisanje klica i plesni koje mogu doprineti neprijatnim mirisima. Zbog toga stavljanje posude sirćeta u vašu garažu može pomoći u uklanjanju ustajalih mirisa i održavanju svežine u prostoru.

Garaže često sadrže ustajale i neprijatne mirise jer su obično izložene akumulaciji vlage, posebno u klimatskim uslovima sa visokom vlažnošću ili tokom perioda obilnih padavina.

Ova vlaga može da prodre u porozne površine, podstičući rast buđi i plesni.

Pored toga, garaže se često koriste za skladištenje predmeta kao što su sportska oprema, baštenski materijal, boje i automobilske tečnosti, od kojih svi mogu da emituju mirise tokom vremena. Prosuto ulje ili benzin takođe mogu ostaviti dugotrajne mirise koji prožimaju vazduh. Bez odgovarajuće ventilacije, ovi mirisi mogu postati zarobljeni, pogoršavajući problem, prenosi „MSN“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading