"SADA JE PRAVO VREME!" Haradinaj: Zaboravite na ZSO!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

"Kurti nije želeo da izađe iz ’zone komfora’ otišao je da razgovara samo sa Lajčakom i Boreljom i konačno došao u sukob i sa njima“, rekao je Haradinaj u u emisiji Rubikon na TV Kljan Kosova.

EPA

 

Naglasio je da je nekoliko puta, javno i u pisanoj formi, insistirao na uključivanju predsednika SAD ne u dijalog, već u pitanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine i to u okviru postojećih pravno obavezujućih granica za međusobno priznanje.

Haradinaj je, kako navodi, isto tražio i od predsednice Vjose Osmani i još uvek očekuje odgovor od nje i Kurtija.

Printscreen

 

Haradinaj je poručio predsednici i premijeru da "zaborave“ na Zajednicu srpskih opština i da vrše pritisak da se postigne konačan dogovor u dijalogu sa Srbijom.

Naglasio je da Kurti i njegove kolege znaju koliko je angažovan na temama koje su od interesa za Kosovo, kao i to da ne razume zašto se Kurti plaši i izbegava SAD.

"Ne razumem strah i bekstvo iz Amerike. Kad je Tramp bio predsednik, plašio ga se, danas je Bajden, šta onda čekate? Ko bi bolje dobrodošao od Bajdena? Uporni pristalica albanskih interesa na Balkanu. Poznaje Balkan, poznaje nas lično, na primer poznaje mene lično. Nije malo. Ne razumem bežanje iz Amerike. I ne razumem ćutanje Osmani“, zaključio je Haradinaj.

Bonus video

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading