Selin Dion
Foto: Printscreen/Amazon Prime

Selin Dion je snimila i dokumentarni film „Ja sam: Selin Dion“ - srceparajući pogled na njen svakodnevni život dok se suočava sa SPS-om i njegovim iscrpljujućim efektima.

Zajapurena, plačući od bola i nesposobna da kontroliše svoje telo, Selin Dion u novim scenama iz predstojećeg dokumentarca trpi mučni desetominutni napad koji otkriva njenu bitku sa sindromom ukočene osobe (SPS).

Kanadskoj pevačici na snimku zastaje dah dok medicinski profesionalci očajnički pokušavaju da ublaže njene bolne grčeve mišića. 

Selin je 2022. godine dijagnostikovano stanje, retki autoimuni neurološki poremećaj koji uzrokuje ukočenost mišića i nekontrolisane grčeve. 

Na jednom snimku objavljenom na platformi Amazon Prime, vidi se kako se pevačici grči telo tokom razgovora sa lekarima, te ih bespomoćno gleda dok je lekari nežno postavljaju u udoban položaj i proveravaju joj vitalne funkcije.

Sve vreme njene noge ostaju ukočene dok se bori sa oslabljujućim posledicama retkog stanja.

Nakon što joj je ukazana pomoć, pevačica je konačno mogla da sedi uspravno i pokrila se ćebetom pre nego što je priznala da joj je neprijatno što je izgubila kontrolu nad svojim telom pred kamerama.

"Još uvek vidim sebe kako plešem i pevam"

- Svaki put kada se ovako nešto desi, osećam se tako posramljeno i tako, kao, ne znam kako da to izrazim, to je samo... znaš, voliš da nemaš kontrolu nad sobom... - rekla je pevačica.

- Još uvek vidim sebe kako plešem i pevam. Uvek nađem plan B i plan C, znaš. To sam ja. Ako ne mogu da trčim, hodaću. Ako ne mogu da hodam, puzaću. Ali neću stati. Neću stati - rekla je. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading