Ivica Mišković
Foto: Alo/Društvene mreže

Iako je imao vrlo malo vremena, jer je boravio u pritvoru gde je režim što se tiče izlazaka i boravka na otvorenom strožiji nego u krugu zatvora, osuđeni pedofil je svaki trenutak boravka napolju koristio kako bi trčao, otkriva izvor Srpskainfo iz pravosuđa.

– Niko nije preterano obraćao pažnju na to što šezdesetčetvorogodišnjak trči, ali sada je jasno šta mu je bio plan - dodao je izvor iz pravosuđa.

Međutim, ukoliko je sve planirano mesecima unapred, onda su opravdane i sumnje da je Mišković imao logističku podršku koja mu je omogućila da se sve vreme krije ili pobegne van granica BiH.

Ivica Mišković pobegao je 7. novembra iz Osnovnog suda u Banjaluci nakon izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja devojčice (9).

Beg Miškovića snimilo je nekoliko kamera, a na snimcima se vidi da begunac (64) trči mnogo brže nego što se to moglo očekivati od osobe koja ima veštački kuk i smanjenu pokretljivost u kolenu.

Iako su dvojica sudskih policajaca kritičnog dana bila u pratnji, Miškovića su ostavili u prostoriji samog sa sudskom policajkom, što je on iskoristio i na kraju pobegao kroz prozor.

Tokom bega mu se uspela jedino suprotstaviti sudska policajka, ali je Mišković udario nanevši joj povrede.

Mišković je policiji prijavljen u februaru 2021. godine zbog zlostavljanja devojčice (9).

Tada osumnjičeni Mišković uspeo je umaći hapšenju i pobeći u Hrvatsku gde se normalno zaposlio.

Zahvaljujući upornosti majke devojčice, raspisana je međunarodna poternica, ali je Mišković iz Hrvatske pobegao u Nemačku, gde je na kraju uhapšen i izručen pravosuđu Srpske.

Zbog zlostavljanja devojčice Mišković je osuđen prvostepeno na četiri godine zatvora, ali ga nakon hapšenja, očekuje novi sudski postupak.

Naime, zbog bekstva, ali i napada na službenu osobu, Mišković bi za svako delo pojedinačno mogao dobiti maksimalno po pet godina zatvora.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading