PREMIJERKA BRNABIĆ Novom deponijom se upravlja drugačije!
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Brnabić je primetila i da nije inženjer za deponiju i da to pitanje novinari treba da upute stručnjacima koji saniraju deponiju iz francusko-japanskog konzorcijuma.

"Novom deponijom upravlja se potpuno drugačije nego što je to bilo na staroj deponiji i sve se radi da se spreči bilo kakva vrsta akumulacije. Redovno se radi pokrivanje zemljom da se spreči nastanak takvih događaja i poštuju se svi standardi EU za upravljanje otpadom i upravo tom aktivnošću izbeći ćemo nastanak ovakvih događaja", rekla je Brnabić.

 

Ona je navela da se kao predsednica vlade nije bavila time ko je odgovoran za požar navodeći da je deponija u Vinči u nadležnosti lokalne samouprave.

Direktor preduzeća "Beo čista energija" Vladimir Milovanović ukazao je, kaže, na neke činjenice koje se tiču požara, istakavši da još nema zaključaka policijske istrage.

"Neposredno pre izbijanja požara naše obezbeđenje je identifikovalo dva lica koja su se neovlašćeno nalazila na deponiji. To je jedna činjenica. Druga je da je neposredno posle njihovog uočavanja izbio požar, treća činjenica je da je požar velikom briznom zahvatio veliku površinu deponije šest do sedam hektara", rekao je Milovanović.

Četvrta činjenica jeste ta da su u vreme i nedeljama pre izbijanja požara bile visoke temperature i da su takođe postojali preduslovi da dođe do samozapaljivanja otpada.

"Policija vrši istragu i svi smo bili u policiji da damo izjavu. Nemamo zaključak te politicjske istrage. Kada bude raspoloživ verovatno će i javnost saznati", rekao je on.

Njegovo lično mišljenje je, kaže, da je do požara došlo spontano, da se on razvio velikom briznom, ali podseća i da je zajedno sa gradom za manje od 24 sata ugašen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading