SRBI ŽELE DA ŽIVE U MIRU NA SVOJIM OGNJIŠTIMA Albanci izmišljaju pucnjavu  da bi opravdali upad ROSU
Alo

- U ovom napadu niko nije povređen - saopštila je policija.

Uostalom, ovo je sve što je i saopšteno jer drugih informacija nije bilo. Upravo to je izazvalo sumnju u postojanje celog događaja.

Iste večeri, ministar policije tzv. Kosova Đeljaj Svećlja na jednoj prištinskoj televiziji rekao je da „kriminalne strukture na severu Kosova napadaju policiju i da se bave švercom i drugim vrstama kriminala“.

Ovakvim izjavama i šturim informacijama Svećlja samo želi da pripremi teren za buduće akcije ROSU i pripadnika kosovske policije na severu KIM. Optužujući srpski narod na severu da se bavi kriminalom, Priština želi unapred da opravda hapšenje Srba.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je svako ugrožavanje mira i stabilnosti nedopustivo i dodao da Aljbin Kurti želi da kriminalizuje Srbe da bi opravdao svoje nasilne akcije od Štrpca do Leposavića.

- Srbi žele da žive u miru na svojim ognjištima i jedini koji gađa je ROSU što dobro zna Srećko Sofronijević kome su pucali u leđa - naveo je Petković na Tviteru.

I Srpska lista smatra da Đeljalj Svećlja i Aljbin Kurti pokušavaju da srpski narod predstave kao negativce i da time sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje Srba. Ova stranka pozvala je građane da ne nasedaju na provokacije.

- U srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru, ali to ne odgovara Prištini koja skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje albanske specijalce naoružane do zuba, koji onda maltretiraju građane i stvaraju haos u kome stradaju i nedužni ljudi - saopštila je Srpska lista.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading