KAKO SKUPLJE PRODATI POLOVNI AUTOMOBIL Jedna sitnica diže cenu, a vas ne košta ništa
EPA

Ako volite da menjate automobil na svakih nekoliko godina, pažljivo održavanje omogućiće vam da ga prodate po boljoj ceni.

1. Redovno održavanje

Zamena ulja i filtera, kao i drugih manjih stvari, vašem automobilu će produžiti život. Napravite godišnji budžet za ovakva održavanja i pridržavajte ga se - što više vozite auto, to će mu biti potrebno više "pažnje". Ne zanemarujte redovno održavanje, ono će vas održavati bezbednim, a automobil ispravnim.

2. Gume

Pravilno napumpane gume omogućavaju da ostvarite dobru kilometražu po jedinici goriva, a po nekim istraživanjima, one performans vašeg automobila podižu za tri odsto. Na pumpama je usluga naduvavanja guma jeftina, a postoje i pumpe na kojima je "dž"! Ako vam se čini da su se šare već istanjile, ne oklevajte i investirajte u nove gume. Automobil će ići bolje, a vi ćete ga prodati po većoj ceni ako se na to odlučite.

3. Kočnice

Redovno ih održavajte i investirajte u kvalitetne delove. Mehaničari savetuju da birate polumetalne ili keramičke pločice koji će duže trajati i bolje raditi. Njihova zamena je jednostavna i možete je obaviti i sami ako se razumete u automobile, što će cenu novih umanjiti za najmanje pet puta. Svaki kupac pre će se "okrenuti" za automobilom kojem su kočnice u savršenom stanju.

4. Uradite sami

Mehaničari kažu da postoji više popravki i intervencija koje možete obaviti sami za manje novca, a koje će bitno povećati vrednost vašeg četvorotočkaša. Menjajte ulje i tečnosti hladnjaka, menjača i kočnica sami uz savete mehaničara, naravno prateći uputstvo proizvođača. Sve su ovo koraci koji omoguću duži vek i bolji rad vašeg automobila. Svećice menjajte češće ako imate "tešku" nogu, kako je zovu majstori. Što više obrtaja, to se brže troše.

Ali da vas upozorimo - ovo radite sami samo ako se razumete i sigurni ste da ćete dobro obaviti posao. Automobil nije važan samo da biste ga prodali, već i da bi onaj ko ga vozi posle vas bio ne samo zadovoljan, već i bezbedan. Ako niste sigurni da nešto od ovoga umete sami, najbolje je da ipak izdvojite novac na pomoć profesionalca, piše Sasomange.

5. Korak koji mnogi preskaču, a važno je

Mnogi se oko poslednjeg koraka ne potrude, a veoma je važan. Automobil dobro operite. Iznutra usisajte i očistite sve što bi trebalo. Provetrite ga, obrišite tablu, prebrišite i felne. Iznenadićete se koliko bolje izgleda, a automobil koji dobro izgleda će privući kupce. Profesionalni prodavci automobila čak kažu da će nove podnice napraviti veliku razliku. Nisu skupe, a odmah dodaju novu dimenziju urednosti i čistoće čak i starijem automobilu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading