BEOGRAD UPOZORIO KFOR I NATO NA KIM Ni ne pomišljajate na to, Srbija, a ni svet, vam to nikad ne bi oprostili!
Tanjug/Ap

 

- Sada bi da prekinu s obezbeđivanjem Visokih Dečana od strane Kfora, pa bi valjda kosovska policija trebalo da ih čuva? Onog trenutka kada Kfor ode, i ne daj Bože da ode, a mi ćemo na sve načine insistirati da ostane, jer mora da ostane - pa Visoki Dečani bi bili sravnjeni sa zemljom - upozorio je Petković gostujući na Televiziji Tanjug.

On je naglasio da je manastir Visoki Dečani srpsko kulturno dobro, ali i biser svetske kulture baštine.

Nastavak dijaloga i razgovor jedini su način da se reše viševekovni nesporazumi, ali ne tako što će sve da uslovljava Aljbin Kurti, koji misli da sve treba da počne od njega.

Tanjug/Ap

 

 

Rešenje je da pregovaramo bez uslovljavanja, poručio je Petković.

Kaže da je cilj jučerašnje sastanka u Briselu bio da se nastavi dijalog, ali da je Kurtijevo incidentno ponašanje u Briselu bilo ravno „čudu neviđenom", kao i provokacija i za EU, jer je sabotirao dijalog.

- Tražio je da priznamo tzv. Kosovo, ponovo pretio nekakvim tužbama za genocid, pa mu je predsednik Vučić još jednom rekao - pošto toliko pretiš, ajde jednom to i uradi, pa da vidimo da li ćeš to moći da izvedeš, i mnoge druge stvari. To ponašanje Kurtija je vrlo zabrinjavajuće, što su mogli da vide i predstavnici EU koji su predvodili taj dijalog. To se sve dešavalo ispred Borela i Lajčaka - naveo je Petković.

Tanjug

 

 

Direktor Kancelarije za KiM Petković prenosi da je Vučić zamolio Kurtija da ništa ne čini u pravcu narušavanja bezbednosti Srba na prostoru KiM, kao i da se Kurti tada pravio da nije čuo. Zbog Kurtijevog ponašanja predstavnici EU su više puta morali da intervenišu, dodao je Petković.

Komentari (0)

Loading