USKORO U SUDNICI Viši sud potvrdio optužnicu za zlodela navijačke grupe Principi - Doživotna kazna  za 13 krvoloka!
AP/ Darko Vujinović

 

- Ispitujući optužnicu, vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optužene u konkretnom slučaju - saopštio je Viši sud.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u roku od tri dana od dana prijema rešenja. Nakon toga sud će odrediti datum početka suđenja.

Kazne koje prete Belivuku

- organizovanje kriminalne grupe - doživotna

- pet teških ubistava u saizvršilaštvu - doživotna

- nedozvoljena trgovina oružjem - do 12 godina
- nedozvoljena trgovina drogom - do 12 godina
- otmica - do 10 godina

Kako se navodi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal od 30. jula, Veljku Belivuku (35) se na teret stavlja da je organizator kriminalne grupe. Takođe je optužen i za pet teških ubistava na svirep i podmukao način koja su počinjena iz koristoljublja radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog dela iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda. Odgovaraće i za trgovinu drogom i oružjem, kao i za otmicu. Za razliku od njega, Marko Miljković (30) se tereti za jedno ubistvo manje i neće odgovarati za trgovinu drogom.

Pripadnicima njihovog klana samo zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela preti pet godina zatvora, dok će svako ponaosob odgovarati za druga svoja zlodela. Onima koji su učestvovali u ubistvima preti doživotna, a takvih je na optužnici njih 13.

Tri svedoka saradnika

Od njih 30, trojica nisu u pritvoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević.
Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku, a Dimitrijević i Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Braća Miloš (36) i Marko (32) Budimir, Srđan Lalić (35), Vlado Draganić (46), zatim Nemanja Đurić (35) i Nebojša Janković (50) optuženi su za više zverskih ubistava i nedozvoljeno držanje i trgovinu oružjem, dok se Dejan Tešić (38) pored toga tereti i za drogu. Lalić će odgovarati i za otmicu.

Bojanu Hrvatinu na teret se stavljaju četiri ubistva, Nikoli Spasojeviću (29) dva ubistva i oružje, a Milovanu Tadiću (33) i Aleksandru Vučeljiću (39) otmica i droga. 

Nemanja Lakićević (41) i Marko Andrić će odgovarati za jedno ubistvo, a Filip Ivanovski (29), Miloš Selak Lukić (21), Mijat S. (22), Aleksa Dunjić (24), zatim golman rukometnog kluba Partizan Vojislav Đorđević (19), Aleksa Stošić (22) i Vladimir Grek (36) terete se samo za otmicu, a Željko Kodžić (41), Vlado Georgijev (38) i njegova supruga Slađana Sekulić (39) za oružje.

Na Skaju imao policajce Kardinala i Komitu

Afera s Veljkom Belivukom potresa i Crnu Goru. Policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović uhapšeni su zbog sumnje da su ukinuli zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima Belivukove grupe krajem prošle godine.

Državni sekretar u MUP Rade Milošević je najavio i da će istraga utvrditi i koji policajci su ručali sa Belivukom i Miljkovićem i bili na slavlju kod Zvicera, kao i koji policajci su na kriptovanoj aplikaciji „Skaj“ koristili nadimke Kardinal i Komita.

Borisu Karapandžiću (33) i Nikolu Stefanoviću (33) sudiće se samo za pripadnost grupi, a Vladimiru Dimitrijeviću samo za trgovinu drogom.

Okrivljeni Aleksandar Šćepanović tereti se za otmicu, silovanje, trgovinu drogom, dok će Aleksa Šejica odgovarati za oružje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading