PALE PRVE TUŽBE AMAZONA Pišu lažne recenzije u zamenu za novac
Tanjug/AP

Američki Amazon podneo je u Evropi prvu prijavu u Italiji i prvu tužbu u Španiji zbog lažnih recenzija proizvoda koje su pojedinci i grupe na društvenim mrežama pretvorili u unosan posao.

Ta kompanija pokušava da stane na put prodavcima lažnih recenzija, a njegova meta su pojedinci koji upravljaju s više od 11.000 internet stranica i grupa na društvenim mrežama koje organizuju pisanje lažnih recenzija na Amazonu i drugim onlajn trgovinama i to u zamenu za novac ili besplatne proizvode.

U Italiji je podneta prijava protiv firme koja je navodno izgradila mrežu pojedinaca spremnih da kupe proizvode na „Amazonu” i objave komentar s pet zvezdica u zamenu za pun povraćaj novca za isti taj proizvod, prenosi portal „Poslovni” i navodi da ako organizator ove prevare bude proglašen krivim, sud može da mu izrekne zatvorsku i novčanu kaznu.

ZORANA SRASLA SA FOTELJOM - Alo.rs

U Španiji je pokrenuta tužba protiv agencije „Rivjuz”, koja je ciljala kupce na „Amazonovoj” internet stranici i nadoknađivala troškove nakon objave komentara sa najvišom ocenom.

Slične sporove najveći internet trgovac vodi i na američkom tržištu u pokušaju da se obračuna sa onima koji pokušavaju da izigraju njihov sistem ocenjivanja. Samo prošlog meseca u SAD podneto je deset novih tužbi, prenosi Politika

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading