slađana tomašević
Foto: Alo/Vladimir Marković

Voditeljka ''Beogradske hronike'' Slađana Tomašević je otvorila dušu i za Alo dnevne novine otkrila kako izgleda Uskrs u porodici Tomašević. 

- Poštujemo sve običaje, normalno da je čuvarkuća crvene boje, ali ima i raznih. Sećam se svog detinjstva, bila je popularna lukovina, ali kako vreme ide, pojavljuju se nove metode, tehnike. Dekupaž, pa boje za tkaninu, za kolače. Kod mene u porodici, presrećna sam, praznici i krsne slave su zaista maksimalno ispoštovane - rekla je Tomaševićeva za Alo, pa otkrila da ne vidi razliku u doživljaju Vaskrsa danas i onog kakvog se seća kao mala devojčica.

- Sve je isto verujte mi, nekad čujem kako pričaju o današnjoj deci. Sa njima samo treba sesti dobro pričati. Nekada mi sestrina deca kažu: ''Kidaš'', onda ja znam da kidam sigurno. Surova iskrenost mnogima smeta danas. 

slađana tomašević

Vladimir Marković

 

Slađana je priznala da zbog prirode svog posla, nema uvek vremena da sprema hranu, al je spoenula airfrajer koji joj je promenio život.

- Ne mogu da vas lažem, u 8. razredu osnovne škole kuvam jer je radila. Ne stižem česti i postoji jedan fantastičan aparat, jedan pek papir, malo začina. Kad je hrana u pitanju, znam svašta, al nekad nemam vremena. Moja majka na primer sprema sve, kad se okupimo, ne znamo šta ćemo pre da jedemo.  Vrlo biram šta jedem, ali ona kad spremi, kočnice nemam. Od predjela, kajmaka, sira, pogače, pečenja do torte na kraju. Dok sam bila mlađa, varala sam tokom kucanja jajima, ali navikla sam na poraz.

Na samom kraju nije osudila ljude koji kupuju skuvana i ofarbana jaja na pijaci, ali je i priznala da to nikada ne bi sama uradila i da li se na taj način tradicija polako ''ubija''. 

slađana tomašević

Vladimir Marković

 

- Ne volim da kritikujem, neću da osuđujem taj narod. Iskreno, nisam tako vaspitana, ali ako neko želi, neka izvoli. Život ide, nema stajanja, ako je nekome tako lakše, slobodno. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading