Kina
Foto: Alo/Tanjug

Na snimcima na društvenim mrežama vide se plamenovi i oblaci crnog dima koji gutaju nekoliko spratova nebodera u gradu Nanđing.

Zvaničnici su rekli da je požar izbio na prvom spratu zgrade, gde su bili smešteni električni bicikli, ali se istražuje tačan uzrok požara.

Zgrada se nalazi u okrugu Juhuatai u Nanjingu, gradu sa više od osam miliona ljudi koji se nalazi oko 260 km severozapadno od Šangaja.

Ekipe hitne pomoći su prvi put primile dojave o požaru u petak u 4.40 po lokalnom vremenu, saopštili su jutros zvaničnici. Na intervenciju je upućeno 25 vatrogasnih vozila i 130 vatrogasaca, a požar je ugašen u 06.00 časova.

Akcija traganja i spasavanja završena je oko 14 časova.

Od 44 povređene osobe upućene u bolnicu na lečenje, jedna je u kritičnom stanju, a druga teško povređena, saopštili su zvaničnici.

Gradonačelnik Nanjinga Čen Žičang je na konferenciji za novinare izrazio saučešće i izvinjenje porodicama žrtava. 

a jučerašnjim snimcima nebodera objavljeni nakon gašenja požara vide se stanovi duž cele zgrade sa pocrnelim fasadama.

U Kini se često dešavaju požari i druge nesreće sa smrtnim ishodom zbog slabog sprovođenja bezbednosnih standarda. Nedavni niz smrtonosnih požara širom zemlje podstakao je predsednika Si Đinpinga da prošlog meseca pozove na "duboko razmišljanje" i veće napore da se "suzbije česta pojava bezbednosnih nesreća".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading