KURTI PONOVO INSISTIRA NA NEMOGUĆEM Zove Srbe da preregistruju vozila (VIDEO)
Printskrin

Privremeni premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je danas da je počela zamena registarskih tablica Republike Srbija takozvanim kosovskim "RKS" i da će taj proces trajati do 31. oktobra.

Kurti se obratio Srbima sa Kosova na Fejsbuku i to na srpskom jeziku i tom prilikom istakao da će u naredna dva meseca moći da preregistruju vozila u 34 centra za registraciju širom Kosova.

"Poštovani građani, od danas pa do 31. oktobra, tokom 61 dana unutar sva 34 centra za registraciju vozila, ponovo otvaramo mogućnost prelaska registarsih tablica na one naše zajedničke republike. Prelazak i registracija vozila na tablice RKS služi javnom redu, zakonu i sigurnosti. Tablice koje izdaje Srbija, PR, KM, PZ, GU, UR, PE, DA i ĐA, jesu zaostavština Miloševićevog režima. Ovakvo nasleđe ne treba da bude teret na vašim leđima. Na ovaj način ona vas ciljano drži izolovanima i u prošlosti. Prelazak na tablice RKS eliminiše ovakav teret i obezbeđuje nesmetanu i bespredrasudnu slobodu kretanja na celoj teritoriji Republike Kosova sa severa na jug i sa zapada na istok", rekao je Kurti.

Kurti, koji uporno negira stvarnost, da je Kosovo deo Srbije, i živi u svom paralelnom svetu, dodao je i da želi da građani opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, koji trenutno koriste tablice KM, ne budu samo građani tih opština nego i "građani Republike Kosova".

Po njegovim rečima na Kosovu trenutno ima 401.945 vozila sa tablicama RKS a "desetine hiljada od ukupnog navedenog broja su u vlasništvu pripadnika manjinskih zajednica".

 

 

 

Priština će pokušati da natera Srbe da od 1. septembra promene tablice - Alo.rs

 

 

Komentari (0)

Loading