VUJOVIĆ: Inspektori zatekli kamion firme “Arbag“ u istovaru otpada u reku Kubršnicu, očekujem najstrožu kaznu (FOTO)
Foto: Alo!

Ministarka Vujović je istakla da inspektori detaljno ispituju slučaj, poručivši da očekuje da će počinioci biti najstrože kažnjeni.

- Današnji primer bahatosti i neodgovornig odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku. Čim smo dobili prijavu građana, zahtevala sam od republičkih inspektora da izađu na teren i detaljno ispitaju slučaj, što su zajedno sa lokalnim inspektorima zaštite životne sredine i učinili.

Prošlo je vreme kada su takvi postupci bili tolerisani. Pokazaćemo nultu toleranciju prema svima koji počine zločin protiv prirode poput današnjeg slučaja istovara otpada u naše reke – rekla je ministarka Vujović.

"Nakon pola veka rešavamo problem deponije u Druglićima " - Alo.rs

Ona je poručila da Ministarstvo koje vodi ulaže velika sredstva i napore kako bi se zaštitile reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi.

- Država će sankcionisati svako neodgovorno ponašanje prema životnoj sredini i u tome nema povlašćenih ni zaštićenih. Želim da zahvalim građanima koji su zabeležili ovaj slučaj i time dali svoj doprinos u našim naporima da sačuvamo životnu sredinu. Molim građane da nastave da beleže i prijavljuju ministarstvu svaki slučaj ekoloških prekršaja na koji nailaze u svom okruženju, jer samo zajedno možemo da sačuvamo životnu sredinu za dobrobit svih - rekla je Vujović.

Uzorak otpada koji je istovaren u reku Kubršnicu poslat je na analizu u akreditovanu laboratoriju. Republički i lokalni inspektori postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a o slučaju nezakonitog istovara otpada u reku Kubršnicu obavešteni su i nadležna vodna inspekcija, kao i ekološka policija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading