EKSKLUZIVNO MARINKO PERIĆ, KONOBAR IZ AUSTRIJE, PONOSAN NA SVOG ROĐAKA Moj brat, patrijarh Porfirije! (VIDEO)
Patrijarh Porfirije FOTO: Alo, Masanori Josida

Kada je grupa srpskih novinara, među kojima je bila i reporterka Alo!, ušla u baštu najstarijeg kafića u Salcburgu, „Tomaselli“, shvatili su da će slobodan sto moći da nađu samo uz pomoć nekog trika. Ovoga puta, trik je bio jednostavan - pričaj srpski!

Alo!

 

 

Posle nekoliko rečenica koje smo jedni s drugima razmenili, primetilo nas je oštro oko, a bogami i uho simpatičnog ugostitelja, koji nam se predstavio kao Marinko poreklom iz Dervente. Geografija je bila dovoljna da i bez preteranog osmehivanja dobijemo slobodan sto. A onda je usledila i glavna priča:

- Živim u Salcburgu od ’92. godine, s povremenim prekidima. Inače, moj brat od rođenog strica je patrijarh srpski Porfirije. U kontaktu smo i posećujemo se kad god sam u Beogradu. Pored silnih obaveza, uspeva da izdvoji vremena i za mene. Popijemo piće, pojedemo nešto - s ponosom priča ugostitelj Marinko Perić (52) o svom bratu od strica, poglavaru SPC.

Alo!

 

 

Patrijarh Porfirije do sada, prema bratovljevim rečima, nije dolazio u Salcburg, ali postoje indicije da bi tako nešto moglo da se desi već ovog leta.

- Obećao mi je da će prvom prilikom kad bude bio u Austriji doći i u Salcburg. Možda već i ovog leta tokom održavanja čuvenih letnjih igara (Salzburger Festspiele) - dodao je Perić.

 

Grad i kafić velikog Mocarta

Inače, kafe „Tomaseli“ u kojem smo sreli Marinka najstariji je kafe u Austriji, osnovan 1703. (18. vek). Mesto je dobilo na popularnosti nakon što je u njemu čest gost bio i čuveni kompozitor Volfgang Amadeus Mocart, kome je Salcburg rodni grad.

 

Komentari (0)

Loading