Pas na vrućini
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Test od 7 sekundi

Beton se može veoma zagrejati na suncu - držite ruku na njemu sedam sekundi. Ako je suviše vruće za ruku, vruće je i za šape vašeg psa.

Prepustite mu odluku da li želi da izađe napolje

Umesto da odlučujete kad će vaš ljubimac vršiti nuždu, odvedite ga do vrata, otvorite ih i prepustite mu odluku da li će izaći. Najbolje je izbegavati izlaske od 11 do 17 sati.

Nikad, ali nikad ne ostavljajte psa u kolima

Automobil brzo može postati rerna čak i kada napolju nije tako toplo. Kada je napolju 22 stepena, u roku od samo sat u automobilu može da dostigne nepodnošljivih 47.

Pas na vrućini

Foto: Shutterstock

 

 

Rane jutarnje ili kasne večernje šetnje

Tokom boravka napolju dosta pasa ima običaj da kopaju rupe, tragaju za vlažnim mestima ili biraju debelu hladovinu za predah. Odaberite najhladnije delove dana za šetnju sa psom. Biće ugodnije i njemu i vama.

Pas na vrućini

Foto: Shutterstock

 

 

Vodite računa o temperaturi u stanu

Temperatura u vašem stanu sigurno je niža od spoljašnje temperature bar za 10 stepeni. Ta razlika je za pse značajno veća, pa se ne preporučuje da psa izvadite iz suviše rashlađene prostorije napolje jer postoji rizik od temperaturnog šoka, koji bi mogao da mu ugrozi zdravlje.

Pas na vrućini

Foto: Shutterstock

 

 

Ne do gole kože!

Dlaka pasa se ponaša kao izolacija u stanovima i kućama, ona ih greje zimi i hladi leti. Takođe ih štiti od opekotina. Uklanjanje ove zaštitne barijere ih dodatno izlaže suncu, te može dovesti do kolapsa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading