televizija
Foto: Promo/Schutterstock
Takovska 10

Promo RTS

 

 

21.00 RTS1

Takovska 10: Kako vlast i opozicija vide posetu predsednika Sija i glasanja u UN i Savetu Evrope

Kakva je spoljnopolitička pozicija Srbije posle posete kineskog predsednika, a pred glasanja o rezoluciji o Srebrenici u UN i prijemu takozvane „Republike Kosovo“ u Savet Evrope. Srbija je prva zemlja u Evropi koja je sa Kinom potpisala Sporazum o zajedničkoj budućnosti čime su odnosi dve države podignuti na viši nivo od dosadašnjeg. Šta to znači u političkom i ekonomskom smislu i kako Srbija može najbolje da iskoristi sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom? Može li Srbija da ubedi dovoljan broj članica UN da glasaju protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici, može li da spreči prijem takozvane „države Kosovo“ u Savet Evrope? Kakva je spoljnopolitička pozicija zemlje u složenom globalnom geopolitičkom trenutku? O tome u emisiji „Takovska 10“ razgovaraju predstavnici parlamentarnih stranaka vlasti i opozicije: Vladimir Orlić, Srpska napredna stranka, Đorđe Milićević, Socijalistička partija Srbije, Miroslav Aleksić, Narodni pokret Srbije, Borko Stefanović, Stranka slobode i pravde.Urednik i voditelj je Zoran Stanojević.

Divlji psi

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Divlji psi

Priča prati tri bivša zatvorenika, koja pokušavaju da se prilagode civilnom životu. Iza sebe imaju dve odležane kazne i, ukoliko ponovo završe u zatvoru, prema zakonu države Kalifornije, to će biti doživotno. U nemogućnosti da vode normalne živote, trojka prihvati naizgled jednostavan zadatak klivlandske mafije - otmicu deteta suparničkog mafijaša. Kada otmica krene u pogrešnom pravcu trojka se nađe u bekstvu, spremna da učini sve samo da ne bi ponovo završili u zatvoru. Uloge: Nikolas Kejdž, Viljem Defo.

Odmetnice

Foto: IMDB

 

 

23.15 Prva

Odmetnice

Krajem 19. veka, Divlji Zapad vlada i u Meksiku. Sara, kćerka bogatog bankara i Marija, devojka iz seljačke porodice, nisu imale ništa zajedničkog dok im porodice nisu uništene, kad im je nezakonito oduzeta zemlja od strane banke iz Njujorka. Njih dve su odlučne u osveti i pretvaraju se u pljačkašice koje napadaju podružnice njujorške banke, a ubrzo postaju poznate kao „odmetnice“... Uloge: Salma Hajek, Penelope Krus.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading