USNIMLJEN KAKO ZVERSKI BIJE MUŠKARCA Potvrđena optužnica protiv Ivana Kontića za pokušaj ubistva u Novom Sadu!
MUP Crne Gore

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. i L.V, koji se terete za krivično delo učestvovanje u tuči, odnosno za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je 6. jula, ali zbog godišnjih odmora još nije uručeno svim braniocima okrivljenih, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Na ovo rešenje odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu u roku od tri dana od prijema rešenja, tako da rešenje o potvrđivanju još nije pravosnažno, napomenula je Ostojin.

Kontić se nalazi u pritvoru koji mu je poslednjom odlukom suda produžen i može da traje do početka septembra, nakon čega će se ponovo razmatrati da li i dalje postoje razlozi za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Printscreen/MUP

 

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Teza Kontićeve odbrane je da on kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede opasne po život, te da takve povrede nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na njemu se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Komentari (0)

Loading