Ložionica
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako je ovim povodom objavila na društvenom mreži X, biće to mesto za ideje, inovacije, kreativnost, i mesto za budućnost Beograda i Srbije.

"Ovo je prvi primer jednog multifunkcionalnog centra koji će predstavljati mesto spajanja kulture, kreativnih industrija, stvaralaštva, ideja, inovativnosti, inspiracija sa savremenim tehnologijama, obrazovanjem i privredom", rekla je Brnabić juče.

Dodala je da od "Ložionice" ima velika očekivanja i izrazila nadu da će već u prvoj godini funkcionisanja ona pokazati velike rezultate koji će pomoći Vladi Srbije da se odluči da ovakve koncepte implementira i u drugim gradovima i opštinama širom Srbije.

"Mislim da je ovo važno mesto za Srbiju jer će pobedničke nacije u 21. veku biti samo one koje podržavaju inovativnost i kreativnost. Zbog čega - jer će 21. vek biti vek automatizacije i oni koju budu uspeli u inovacijama biće lideri i biće najbolji", rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić obišla je juče u društvu podsekretarke za javnu diplomatiju Stejt Departmenta Elizabet Alen radove na izgradnji prvog srpskog kreativno-inovativnog centra "Ložionica", a tom prilikom je potpisan Memorandum o saradnji i osnivanju Američkog centra (American Resource Centar ARC) koji će se nalaziti u okviru Ložionice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading