lokalna samouprava
Foto: Printscreen/Printscreen/Vojvodina uzivo

“Sredstva su opredeljena za infrastrukturno opremanje industrijsko-poslovnih zona, izradu projektno-tehničke dokumentacije, za realizaciju i promociju manifestacija i konferencija regionalnog karaktera i za izradu sektorskih dokumenata javne politike, što je veoma značajno kako bi se postigli ciljevi ravnomernog regionalnog razvoja i unapređenja kvaliteta života građana u Vojvodini”, rekao je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Projekti infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona biće sufinansirani od strane Sekretarijata u iznosu od preko 509 miliona dinara u Opštini Ruma, Novi Bečej, Temerin, Mali Iđoš i gradu Zrenjaninu.

Cilj je podrška realizacije investicionih projekata koji doprinose stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje domaćih i stranih investicija.

Za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije, Pokrajinski sekretarijat opredelio je 110 miliona dinara opštinama Odžaci, Opovo, Novi Bečej, Sečanj, Subotica, Temerin, Ada, Kula, Vrbas i Žitište.

Cilj dodele sredstava je podrška procesu realizacije razvojnih prioriteta u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja. Među značajnijim projektima koji će biti finansirani nalaze se i izgradnja kružnog toka u Subotici, adaptacija domova kulture u Sutjesci i Sefkerinu, parterno uređenje priobalja reke Tise i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u pojedinim lokalnim samoupravama..

Sekretarijat je sa 60 miliona dinara finansirao realizaciju i promociju manifestacija i konferencija regionalnog karaktera u 36 opština i gradova u Vojvodini.

Tradicionalne manifestacije poput Petrovdanskih dana kulture u Srbobranu ili Bodrog festa 2023 u Somboru podržane su sa namerom da se podigne kvalitet kulturnog života građana, ali i da se promovišu lokalne samouprave kojima su odobrena sredstva.

Povećanjem turističke vidljivosti, potencijali ovih opština mogu biti bolje iskorišćeni u budućnosti, što je osnovna ideja Sekretarijata.

Izrada sektorskih dokumenata javne politike na lokalnom nivou finansirana je od strane Sekretarijata u iznosu od 30 miliona dinara za projekte javne politike u Opovu, Čoki, Žablju, Kuli, Baču, Sečnju, Srbobranu, Kovačici, Temerinu, Zrenjaninu, Senti, Irigu i Bečeju.

Finansirano je 15 projekata, među kojima su programi razvoja sporta, turizma, kulture, plan zapošljavanja, lokalni akcioni plan za mlade i dr., čime se utiče na sveukupnu dobrobit građana.

’’Pomoću ovih projekata podstičemo privredni, društveni i ekonomski razvoj Vojvodine, što ćemo nastaviti da činimo i u budućnosti”, zaključuje Sofić.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading