"NASTAVLJA SE KAMPANJA UGNJETAVANJA I ZASTRAŠIVANJA SRBA NA KiM" Bocan-Harčenko stao u odbranu našeg naroda, ovo je njegova poruka Srbiji
Alo

"Cilj je osvajanje, zauzimanje severa pokrajine. Uz popustljivost, čak i podršku Zapada. Zar je moguće smatrati ubedljivim tvrdnje njegovih predstavnika o tome da nisu u stanju da utiču na Prištinu? Naravno da ne. Svesno se radi na zaoštravanju sukoba", naveo je Bocan-Harčenko u saopštenju koje je prenela ruska ambasada u Beogradu.

Ostavite svoj komentar na Viber kanalu Živela Srbija!

Kako ističe, nemoguće je ne primetiti da se eskalacija na Kosovu odvija u sklopu sastanaka o Zapadnom Balkanu i razgovora o značaju stabilnosti u regionu.

"Ali apsolutno ništa se ne radi za normalizaciju alarmantne situacije u pokrajini. Kriza je potrebna Zapadu da izvrši pritisak na Beograd, da drži srpski svet u strahu", smatra Bocan-Harčenko.

Ambasador Rusije kaže da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković potpuno u pravu, kada podseća na izvesnu odredbu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o povratku srpskog policijskog osoblja na Kosovo.

"Razume se, zapadnjaci ne mare za sprovođenje onoga šta je usaglašeno uz njihovo posredovanje. Njihovi su ciljevi sasvim suprotni zadacima rešavanja kriznih pitanja: najvažnije za Zapad je da strana, koju sponzoriše, kupi vreme. To je sada otvoreno priznato u vezi sa Minskim sporazumima. Neću se iznenaditi da ista tužna sudbina čeka i Briselske dogovore, koje Priština i EU ostavljaju na papiru", zaključio je u saopštenju ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vrabac 57

09.12.2022 23:21

Kada ćemo shvatiti da međunarodne snage, ma kako se one zvale, neće braniti niti odbraniti srpski narod. Setimo se Republike srpske krajine, setimo se Srebrenice, Kosova i Metohije. Svi se prave ludi i rade svoj posao. Pred očima svih nas oni niti jednu svoju obavezu nisu ispoštovali. Kako i zašto im još uvek veruju naše vlasti.