"PODRŽAĆEMO ONO ŠTO ODGOVARA SRBIJI" Bocan Harčenko: Rusija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije
Tanjug

"Smatramo da je Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Dosledno se zalažemo za rešavanje kosovskog pitanja međuanrodno-pravnim putem, u dijalogu između Beograda i Prištine na osnovu temeljne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, bez nametanja rokova i modela spolja", kazao je Bocan Harčenko za "Večernje novosti".

Pratite nas i na Viberu, najnovije vesti ŽIVELA SRBIJA.

On je tako odgovorio na pitanje kakva će biti pozicija Moskve ukoliko se na dnevnom redu nađe pitanje prijema Kosova u Ujedinjene nacije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na sednici Skupštine Srbije o KiM da će uputiti pisma liderima Rusije i Kine, Vladimiru Putinu i Si Ðinpingu, u kojima će ih zamoliti da kao stalne članice Saveta bezbednosti UN stave veto na prijem Kosova u tu organizaciju.

"Kao stalna članica SB UN, Rusija će podržati svako uravnoteženo, pravedno i održivo rešenje koje će odgovarati zakonitim interesima Srbije i srpskog naroda", rekao je ruski ambasador.

Za prijem nove članice u UN najpre je potrebno da se oko toga složi pet stalnih članica SB - Rusija, Kina, SAD, Velika Britanija i Francuska, odnosno da nijedna od njih ne uloži veto.

Vučić doputovao u NJujork, na Skupštini UN do 23. septembra - Alo.rs

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!



PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vesna

22.09.2022 11:08

Prevodilac sa RTS se nasmejao kada je presednik na kraju govora rekao ZIVELA SRBIJA ? Nisam sigurna ,ali ako jeste SRAM GA BILO.