VUČIĆ SAOPŠTIO ODLUKU Ovo je put kojim ide Srbija
Foto: Alo.rs

Vučić je govorio o sukobu 

Suočavali smo se sa brojnim krizama u prethodnih deset godina, od finansijskih gde je na računu Srbije bilo svega 60 miliona evra, da smo sprovodili mere fiskalne konsolidacije. Zatim poplave i veliku migrantsku krizu gde je kroz Srbiju prošlo više od milion ljudi. Sučeni smo bili sa korona virusom i još imamo probleme i danas prisustvujemo nesumnjivom svetskom sukobu.

Vučić je izlaganje podelio u deset tačaka od kojih je prva put Srbije u EU.

Put Srbije

- Prema istraživanju Ipsosa jasna većina građana Srbije protiv ulaska u EU. Kako predsednik Srbije nije naš posao da podilazimo već da čujemo javno mnjenje. Naš posao je da radimo ono što je najbolje za Srbiju. Srbija će ostati još snažnije posvećena evropskom putu, a evo i zašto. Naša trgovinska razmena je najveća sa zemljama EU, a posebno sa Nemačkom. Gotovo 300.000 ljudi je zaposleno u kompanijama koje dolaze iz EU i najveći broj investicija dolazi iz EU čak i više investicija nego u pojedine članice EU.

- Neretko se sučavamo sa stvarima koje nisu pravedne, ali iako je to važno, u međunarodnim odnosima ne postoji ljubav, a pravda još manje. Mi želimo da budemo deo evropskog društva i da se borimo za mesto Srbije u okviru porodice evropskih naroda - kaže Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
damir

06.05.2022 21:00

Srbija želi da bude deo EU jer to nam obezbedjuje bolju i perspektivniju budućnost i stalna ulaganja u našu zemlju.