SIN GENERALA RATKA MLADIĆA TVRDI DA NJEGOVA SESTRA NIJE SAMA SEBI ODUZELA ŽIVOT Darko Mladić: Našu Anu su ubili!
Foto: privatna arhiva

 

Ana Mladić je 27. marta 1994. godine, prema zvaničnoj verziji, izvršila samoubistvo u porodičnoj kući.

Darko Mladić je ispričao je i da je Klara Uson, španska spisateljica, koja je napisala knjigu o njegovoj sestri pod naslovom „Kći istoka“, a u kojoj tvrdi da je ona izvršila samoubistvo, zapravo prethodno radila u Hagu i profitirala na plasiranju, kako kaže, lažne priče.

SIN GENERALA RATKA MLADIĆA TVRDI DA NJEGOVA SESTRA NIJE SAMA SEBI ODUZELA ŽIVOT Darko Mladić: Našu Anu su ubili!

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

 

- Izvor svih tih informacija se nalazi u haškom tužilaštvu, jedna španska spisateljica napisala je roman o Ani, na čijoj je pozadini napisala da je njena sudbina nju motivisala. Ceo roman je oko toga kako je Ana oduševljena svojim ocem i kad saznaje da je on ratni zločinac, ona to ne izdržava i ubija se. Pre nego što je ona napisala taj roman, radila je u haškom tužilaštvu kao saradnica. Posle je objavila knjigu i profitirala. Po tome se vidi da je sistematski rad protiv Ratka Mladića trajao decenijama - ispričao je generalov sin.

Porodica nema uvid u medicinsku dokumentaciju

General Ratko Mladić i porodica i dalje nemaju uvid u njegovu medicinsku dokumentaciju, a stoga ni pravu sliku o njegovom zdravstvenom stanju.

- Nemamo nikakve medicinske informacije. Imao je problema sa šećerom, sad je to nešto bolje. Mesecima je imao visok šećer - rekao je Darko Mladić. On je dodao da im je general Mladić rekao da ima problem sa radom bubrega, ali da ni o tome nema dokumentacije.

Darko je, kao i njegov otac, potpuno siguran da Ana nije izvršila samoubistvo, već da je ubijena. On je istakao da je to bio jedan izuzetno težak trenutak u njihovom životu.

- To je jedan jako težak trenutak u mom i njegovom životu. Ratko je odmah doleteo helikopterom. Nije tačno da je on sprečio istragu Aninog ubistva. On samo nije dozvolio da se izvrši obdukcija i da se ona na taj način dodatno povređuje - rekao je Darko, i demantovao da je nakon Anine smrti Ratko postao surov.

- Nije istina da je postao još suroviji, nije nikad bio surov, bio je izuzetan profesionalac. Vratio se na ratište i nikakva promena se u načinu izvođenja njegovog komandovanja nije primetila - poručio je Darko.

Kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan takođe smatra da je reč o ubistvu.

- Nemam nikakve konkretne informacije, ali imam svoje mišljenje. I ja mislim da je ona ubijena i da iza toga stoji neka obaveštajna služba. Moguće je vrlo moćna služba. Cilj je bio pokolebati Mladića. Nisu mogli da ga pokolebaju, a bio je vrlo uticajna ličnost za donošenje nekih strateških odluka u vezi sa Republikom Srpskom i BiH u celini. Velike sile su bile zainteresovane da nametnu svoja rešenja, ali njega nisu mogli pridobiti niti zaplašiti, niti su mogli da utiču na njegovo rasuđivanje, na vrlo kvalitetno bojno komandovanje i vođenje. Pošto nisu mogli da dopru do njega, pokušali su da mu naprave takav problem koji će ga psihički oslabiti ne bi li izgubio svoju oštrinu i kvalitet donošenja odluka koje su bile važne za srpski narod - ispričao je za Alo! Karan, i dodao da to ne znači da su oni poslali izvršioca.

- To može da se uradi preko kriminalnog miljea, preko njihove agenture koja je sposobna da uradi tako nešto. Ta veza obaveštajne službe ide prema šefu mafije ili kriminalne grupe. Oni koji to izvršavaju vrlo moguće i ne znaju za čije potrebe i po čijoj narudžbini se to radi - zaključio je Karan.

Vujačić: Nemamo dokaze, ali znamo da se nije ubila!

 

Advokat porodice Mladić Svetozar Vujačić ističe da i sam veruje da je reč o ubistvu.

- Ja sam sa Darkom razgovarao više puta na tu temu. Isto tako i sa Ratkom. Oni su obojica ubeđeni da je reč o ubistvu. Nemaju materijalne dokaze, ali su ubeđeni da nije izvršila samoubistvo jer nije imala razloga. Bila je izvrstan student, nije imala ljubavne jade, ni zdravstvene, ni materijalne... I ja isto u to verujem. Nismo nikada imali konkretne indicije za to, niti smo imali nekog na koga sumnjamo, ali jednostavno znamo da ona to ne bi uradila - kazao je za Alo! Vujačić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading