SELAKOVIĆ PROČITAO ĐUKANOVIĆA Besmisleni napadi na Vučića i Srbiju zarad ličnog "vađenja"
Tanjug/Strahinja Aćimović

Besmisleni i ostrašćeni napadi predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića na predsednika Aleksandra Vučića nisu ništa drugo do pokušaj da na lažima zasnovanoj retorici nekog prošlog veka i nekih prošlih ljudi pokuša da prikrije svoje političke promašaje, te izazove osećaj tobožnje ugroženosti, a sebe proglasi i predstavi kao spasioca, kaže ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Kako navodi, uspeh jednog predsednika države ne meri se zapaljivošću fraza i talentom za proizvođenje konflikta u sopstvenom društvu, već nivoom BDP-a, prosečne plate i kupovne moći građana, kilometrima auto-puteva i pruga, brojem otvorenih novih radnih mesta.

"Kada neko ne može da se podiči svojim, onda mu smeta tuđi uspeh, a onaj koji je uspešan ruši se svim sredstvima uključujući i gnusne laži", navodi Selaković.

Dodaje da je "mnogo šuplja priča toliko da zvoni". "Optužiti Srbiju da želi Kosovo i Metohiju bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, ne samo da je neistinito i besmisleno, već govori o autoprojekciji onoga ko je u stanju da tako nešto kaže, jer sve vreme vodi politiku koja negira pravo na postojanje preko 28 odsto sopstvenih građana koji se osećaju i deklarišu kao pripadnici srpskog naroda, negira im pravo na upotrebu jezika i pisma, i nacionalnih simbola", kaze Selaković, a navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

On smatra da je vrhunac bezobrazluka poređenje Srbije sa nacističkom Nemačkom, a predsednika Vučića sa Hitlerom i to, kako navodi, samo zato što je predsednik jasno stavio do znanja da Srbija nije i neće biti poligon i tržište za delovanje kriminalnih narko-kartela iz Crne Gore.

"Izgleda da to najviše boli, koliko god da se neko proglašava zaštitnikom identiteta, žrtvom politike čiji je deo nekada i sam bio i traži saveznike među svima kojima smeta Srbija koja se ekonomski razvija i napreduje, Srbija koja gradi puteve, bolnice i mostove, koja otvara fabrike i privlači najviše investicija u regionu, koja svakome pruža ruku za partnerstvo i saradnju ali i poštuje sebe i svoj narod", kaže Selaković i napominje da odnos prema Crnoj Gori kao nezavisnoj državi Srbija iskazuje svojom politikom, poštujući njen suverenitet i teritorijalnu celovitost, što se, primećuje, ne može reći da Crna Gora pokazuje prema Srbiji.

"Građani svake države su vlasni da slobodno izražavajući svoju volju biraju svoje rukovodstvo, kao demokratska država Srbija to poštuje i poštovaće, ali će uvek i u svakoj prilici podići glas protiv laži koje je neko u stanju da izrekne na njen račun i na račun predsesnika Srbije, da bi time vodio svoje lične političke borbe i prikrivao neuspehe", zaključuje šef sprpske diplomatije. 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Una

11.09.2021 21:09

Kad neko tone hvata se i za slamku , pa tako i Milo besmislenim izjavama o Vučiću!

stevo

12.09.2021 01:22

@Una - Milogorac je svestan da mu rejting pada,otuda i takvo ponasanje