Vučević: Projekat Evropska prestonica kulture predstavlja platformu koja ima veliki potencijal za zajedničko angažovanje
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Arapske Republike Egipat Amr Alguvejli razgovarali su danas, u Gradskoj kući o mogućnostima za razvijanje saradnje na planu ekonomije, turizma i u oblasti kulture.

Takođe, govorili su i o inicijativi da Novi Sad i Aleksandrija, koja je drugi po veličini grad u Egiptu, uspostave bliže odnose, s obzirom na zajedničke karakteristike dva grada. Zvaničnici su ocenili da je negovanje multikulturalizma veoma važno na putu ka humanijem društvu, i da je to zajedničko dvema sredinama.

Oni su se složili da su izuzetno dobri odnosi između Srbije i Egipta jaka polazna osnova za mnoge bilateralne projekte i aktivnosti na nivou lokalnih zajednica. Kao važan aspekt saradnje istaknuta je podrška srpskim i egipatskim kompanijama u ostvarivanju poslovnih poduhvata.

Gradonačelnik Vučević i ambasador Egipta konstatovali su da i projekat Evropska prestonica kulture predstavlja platformu koja ima veliki potencijal za zajedničko angažovanje, te da je kulturni turizam grana koja sve više doprinosi privredi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading