VELIKI UDARAC ZA HAŠKI TRIBUNAL Sudija Nijambe dokazala - Ratko Mladić ima alibi za Srebrenicu!
EPA Jerry Lampen Pool

Odsustvo tužilaštvo na suđenju nije osporilo, ističe sudija Nijambe.

- Zaključak Pretresnog veća da je gospodin Mladić izdavao naređenja i da je komandovao i imao kontrolu dok je fizički i geografski bio odsutan iz Srebrenice u drugoj zemlji je suprotno dokazima i zbog toga je uočljiva greška - navodi se u izdvojenom mišljenju sudije Nijambe.

Svedok (Manojlo) Milovanović, načelnik Generalštaba VRS i drugi svedoci iz vojske su potvrdili da je tokom ovog vremenskog perioda kada je gospodin Mladić odlazio u julu 1995. godine Milovanović obavljao dužnost zamenika komandanta gospodina Mladića, objašnjava Nijambe.

- Kao što je navedeno u paragrafu 605 Mladićevog žalbenog podneska, gospodin Mladić prisustvovao je sastanku na ko je potpisan plan da se Crvenom krstu omogući pristup srebreničkim ratnim zarobljenicima i da se razmene "svi za sve" sa drugom stranom za srpske zatočenike. Takođe, pregovarano je o trajnom prekidu vatre kako bi se pokušao okončati rat. Nijedan razuman sudija nije mogao zaključiti da bi gospodin Mladić mogao da učestvuje u složenim mirovnim pregovorima sa visokim zvaničnicima u Dobanovcima, Srbija, sa zvaničnicima UN-a, dok je vršio efikasnu kontrolu u Srebrenici. Takvo ponašanje, slažući se da se Crvenom krstu omogućiti pristup ratnim zarobljenicima Srebrenice pre nego što ih razmeni, ne može se koristiti za potkrepljivanje znanja niti navodni doprinos bilo kom učesniku zajedničkog zločinačkog poduhvata da istrebi, a kamoli da počini genocid nad istim tim osobama - navela je sudija Nijambe.

Komentari (2)

Loading
Vuk

10.06.2021 22:28

Bravo gospođo, samo krvnici to neće da vide, mrze Srbiju, Srbe i uopšte PRAVOSLAVLJE!!!

zoka

05.07.2021 18:49

ime ti se pozlatilo ,sutkinjo ,hvala na hrabrosti istini ,slavicemo ti ime ,tvoje znanje ucice je mnogi ,vratili ste ovom narodu veru u pravdu kopju nisui videli u tom Hagu