aljbin kurti
Foto: Printscreen

- Kada preduzimamo ove akcije, manje-više one su svaki put u funkciji Kurtijeve želje da postane šampion proširenja suvereniteta na severu. Ali to u osnovi ne rešava situaciju. Na kraju krajeva, sever će i dalje ostati nerešen politički problem, za koji moramo naći rešenje - rekao je Murati.

Komentarišući nameru otvaranja glavnog mosta na Ibru za saobraćaj, on je rekao da se takva odluka donosi na centralnom nivou i da bi za Kurtija to bila politička pobeda - u izbornoj godini.

- To bi trebalo da bude i politička pobeda. Ne zaboravimo da smo mi u izbornoj godini. Ne zaboravimo da će pažnja javnosti, šta god da se desi u privredi, zdravstvu i drugim oblastima, uvek biti vezana za Srbiju... Sever ostaje nerešena situacija, svaki pokušaj rešavanja značio bi povratak Srba u institucije, preuzimanje vlasti sa njihove strane... - rekao je Murati.

On je dodao da je Kurtijeva namera da pred predstojeće izbore predstavi javnosti da je jedini premijer koji je završio svoj pun mandat, ali da njegova eventualna nova pobeda neće značiti i da je tzv. Kosovo pobedilo.

- Kad god, bilo da je u oktobru ili februaru, blizu smo izbora i akcije koje preduzima vlada odraziće se i na izbore, jer, siguran sam, nažalost, izbori će se nastaviti pobedom i porazom u odnosu na Srbiju. Kurti će celu ovu situaciju iskoristiti na najbolji mogući način za pobedu na izborima. I to ne znači da je Kosovo pobedilo, ne znači da smo uklonili kamen, jer mi imamo kamen oko vrata - dodao je Murati.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading