PAKLENI PLAN HARADINAJA Zločinac sprema udar na Srbe sa severa Kosova!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

On je ovaj zahtev izneo kao deo mera koje predlaže, a koje bi kosovska vlada trebalo da primeni kako bi lažna država Kosovo izašla iz aktuelne energetske krize.

- Rizik je da se reši dilema da li povećati cenu ili uvoditi restrikcije. Napravite kalkulaciju da nas toliko košta do aprila i da ne ostavljamo narod u mraku.

Nemamo gde da idemo jer se ne usuđujemo ostaviti ljude u mraku. Počnite da širite ovlašćenja na sever i dajte nam datum i počnite da šaljete račune tim ljudima sada je najbolje moguće vreme na osnovu ove krize - istakao je Ramuš Haradinaj.

Sa druge strane, analitičar Dušan Janjić kaže da Srbi sa severa Kosova nemaju razlog za strah jer poketanje ove teme ima isključivo unutrašnju upotrebu i služi, prevashodno, da pokaže da je Aljbin Kurti nesposoban.

- Ni vlada na čijem čelu je bio Haradinaj nije naplaćivala struju na severu Kosova, ali on sada politizuje ovo pitanje i koristi činjenicu da je Kurti obećavao kako će uspostaviti potpunu kontorlu na severu i da će u okviru toga naplaćivati struju - objašnjava Janjić, dodajući da je sve izvesbije da će u toku naredne godine na Kosvu biti održani vanredni parlamentarni izbori.

- Pritisak na Kurtija je sve veći. Pokazalo se da on nije pragmatičan političar i da ne ume da se nosi sa sve većim problemima zbog čega će u jednom trenutku morati da dođe do pada vlade i novih izbora - ističe Janjić, podvlačeći da odbijanjem da plaćaju struju Srbi sa severa odbijaju da priznaju suverenitet Kosova, što je u trenutnoj situaciji, kada se Kosovo suočava sa ogromnom energetskom krizom, veliki problem za Kurtija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading