Fakultet
Foto: Alo/Foto: Twitter/printscreen

Penzioner Dejvid Merdžot (95) iz Engleske je pre nekoliko dana magistrirao na londonskom fakultetu Kingston. Magistrirao je modernu evropsku filozofiju i postao najstariji magistar ovog fakulteta, nadmašivši jednog 93-godišnjaka koji je diplomirao 1994. godine.

"Bio je ovo težak posao. Moje pamćenje nije kao što je bilo ranije, ali sam imao sreće što sam imao profesore svetske klase. To je bilo jedno jako pozitivno iskustvo. Mislim da je važno da uvek nastavite s izazovima čak i kada starite", rekao je Dejvid, prenosi Mirror. Na londonskom fakultetu započeo je školovanje 1952. godine, ali se posle više od 70 godina vratio kako bi proširio svoje znanje.

No iza svega se krije i jedna tužna priča. Marjot je priznao da je pohađao fakultet kako bi zaokupio misli nakon smrti svoje žene s kojom je bio 65 godina u braku. "Znao sam da sam ograničen vremenom. Studenti su bili jako dobri prema meni, čast mi je biti deo tako odličnog fakulteta", dodao je.

Stela Sendford, jedna od profesorki fakulteta, za najstarijeg studenta ima samo reči hvale. "Dejvid je došao ovde i doneo bogato znanje i iskustvo u razne rasprave. Bio je neverovatan i jako je svojim znanjem doprinosio na predavanjima", izjavila je.

Penzioner sada razmišlja i o doktoratu koji bi trebao da završi do 102. godine.

(Index)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading