KOMPANIJA STELANTIS NAJAVLJUJE SVOJ POVRATAK NA VELIKA VRATA Ovako će izgledati automobil koji će se proizvoditi u Srbiji
Foto: Youtube/Printscreen

Momentalno se postavilo pitanje, koji ćemo to model električnog automobila proizvoditi.

Kompanija Stelantis već neko vreme najavljuje svoj povratak na velika vrata u industriji automobila, i to sa redizajniranim električnim modelom poznate Pande.

Kompanija je 2019. predstavio koncept Centoventi, na osnovu kog je Panda redizajnirana, a pre 2 godine su najavili da planiraju da pokrenu proizvodnju Centoventi koncepta.Prema pisanju britanskog sajta Autokar (Autocar.co.uk), proizvodnja ovog modela će krenuti 2023. godine, što se podudara sa najavama da će se u Kragujevcu krenuti sa proizvodnjom 2024. godine.

Radi se kompaktnom modelu namenjenom gradskoj vožnji, a dizajn koji je uveliko odobren biće premijerno prikazan sledeće godine.Biće dostupan u potpuno električnoj i hibridnoj varijanti, a nalaziće se na CMP platformi Stelantisa.

Predsednik Vučić je rekao da je ovaj dan važan za Srbiju.

- Mi danas počinjemo novu eru u investicijama u našu zemlju i u našem ponašanju u budućnosti, rekao je on obraćajući se medijima posle sastanka kada je dodao da se radi o investiciji od 190 miliona evra, od čega će država dati 48 miliona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading