Grčka Srbiji zabada nož u leđa? Održan sastanak koji ne donosi dobre vesti
Tanjug/Ap

 

"Grčka i Kosovo bi trebalo da ojačaju svoje međusobne odnose zbog svoje duge zajedničke istorije, zajedničkog cilja mira i sigurnosti na Balkanu i svoje zajedničke budućnosti", rekao je Kurti.

U saopštenju kosovske vlade se navodi da je Kurti Micotakisu zahvalio na podršci i kostruktivnom odnosu prema Kosovu, što je Grčka posebno pokazala poslednjih meseci, a posebno što je "dala podršku za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova i što podržava pristup Kosova međunarodnim organizacijama".

Kosovski premijer je, kako se navodi u saopštenju zahtevao da se Grčka pridruži zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova.

"Na ovom sastanku premijer Micotakis potvrdio je posvećenost Grčke promociji i daljem jačanju saradnje između dve zemlje u okviru promocije evropske perspektive zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju kosovske vlade, prenosi Ljajmi.

Kurti i Micotakis razgovarali su i o proširenju ekonomske saradnje između Grčke i Kosova.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Rada

09.07.2021 08:15

Pa sram vas bilo grci. Kad potrosite pare za koje ste nas izdali, bicete jadnici istorije.

sara

09.07.2021 13:41

Koje li istorijske veze imaju šiptari sa Grčkom, Kurti je pomešao lončiće, jer Srbija ima istorijske veze sa Grčkom!!!. Ako Grčka padne nisko i posluša Ameriku da prizna nepostojeću državu, onda pada greh na Micotakisa, koji nije bolji od svog oca!!!!.

Alo

09.07.2021 20:15

Alo bre šta se čeka? Odma u ofanzivu sa povlačenjem priznanja ,šta radite vi ?