Otkrivene nove tajne kavačkog i škaljarskog klana
Alo!/Marko Metlaš

 

Kriminalci su poznati i po tome da svoj identitet stalno skrivaju lažnim pasošem! Branko Bošnjak, Piter Raduj Znice, Georgije Andonov, samo su neka od imena koje su koristili pripadnici kriminalnih grupa kako bi se nesmetano kretali po svetu.

Među "klijentima" koji često koriste falsifikovana dokumenta nalaze se državljani Srbije i članovi kavačkog i škaljarskog klana.

Ne pitaju za cenu

Veljko Belivuk se svojevremeno "zvao" Branko Bošnjak, dok je Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana, imao nekoliko identiteta, a poslednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice. U Turskoj je zbog falsifikovanja dokumenata bio i uhapšen Jovan Vukotić, šef škaljarskog klana, a tada se predstavio kao Georgije Androv.

- Nije novost da se mafijaši kriju iza lažnih isprava. Takođe, za te usluge spremni su da plate ogromne iznose. Biraju pretežno pasoše zemalja iz regiona, a jedan pasoš "hrvatskog državljanina" koštao ih je od 15.000 do 25.000 evra - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su hrvatski pasoši najtraženiji.

Otkrivene nove tajne kavačkog i škaljarskog klana

Alo

 

 

"Vlasnici" hrvatskih pasoša bili su i pokojni Igor Dedović, vođa škaljarskog klana, koji je izrešetan u januaru 2020. u Atini. "Škaljarci" Alan Kožar i Damir Hadžić, koji su izrešetani na Krfu, imali su slovenačke pasoše.

Mafijaši se bezbednije osećaju kada imaju drugi identitet, a trude se da promene i fizički izgled.

- Zvicer je pre dve godine izbegao hapšenje u Prištini, gde se skrivao s jatacima, tada je otkriveno da je, koristeći lažne isprave, putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Imao je pasoš na ime Josip Babić i bio je "državljanin" BiH - kaže izvor i nastavlja:

- Iako se stacionirao u Kijevu i predstavljao kao porodični čovek pod imenom Piter, njegovi atentatori su ga našli. Preživeo je atentat u maju 2020, a tada je otkriveno da navodno poseduje i moldavski pasoš.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading