NASTAVLJA SE SUĐENJE OCU IZ PAKLA Držao ćerkicu u kadi i izgladnjivao je
Foto: Alo/Foto: Alo!

Pašajlić je optužen da je zanemarivao i zlostavljao svoju osmogodišnju ćerku koju je zaključavao u kupatilu u stanu, a pet dana pre nego što je ona pronađena nije je nijednom obišao.

Do sada su u ovom postupku ispitani svi svedoci, a za ovo ročište sudija je naložio punomoćnici oštećenog deteta da dostavi informacije o njenim zvaničnim starateljima.

Veštak, doktorica koja je na prethodnom ročištu rekla da je duševno stanje I. L. bilo ugroženo pod uticajem Uroša Pašajlića, govorila je o tome kako je njegova bivša partnerka doživela njega, ali i njenu reakciju kad je saznala da on drži samo dete u stanu.

- I. L. je intelekualno sposobna, ali je pasivno-zavisna. Tih pet dana, koliko ju je okrivljeni držao zatvorenu, njeno duševno stanje je bilo ugroženo i nije preduzela akcije koje bi drugi preduzeli u toj situaciji, jer je želela da održi emotivni odnos sa okrivljenim - objasnila je psihološkinja i dodala:

- Pod uticajem Pašajlića njego duševno stanje je bilo ugroženo i umanjeno racionalno razmišljanje koje je tek kasnijim akcijama i savetima pokrenuto.

Prema njenim rečima, iako je Ivana imala sve potrebne načine da pozove pomoć, ona je pokušavala da održi odnos sa Pašajlićem i nije adekvatno reagovala, iako joj u većini situacija njegovo ponašanje nije odgovaralo.

- Premišljala se i onda se požalila prijateljici koja joj je dala racionalne savete i kada je došlo do pitanja deteta počela je tako i da razmišlja o tome, da spasi sebe i dete.

Na osnovu toga je I. L. iskoristila trenutak da ode iz stana u kom je Pašajlić držao i ode u policiju.

Kako je objasnila psihološkinja, I. L. je u emotivnom odnosu okrivljenog doživljavala kao dominantnu osobu i prelazila preko mnogih stvari preko kojih žene koje racionalno razmišljaju u svom odnosu ne bi prešle, i dodala da kod nje ne postoje indicije ka tome da bi izmišljala događaje, za šta ju je optuženi u više navrata okrivio.

(Kurir)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading