NA RADNIKE PALO VIŠE TONA PILJEVINE, PRIJATELJI U ŠOKU: Marko je bio talentovani fudbaler! On i Stevan nisu zaslužili ovakvu smrt
Printscreen

Marko Milenković (31) iz sela Drlupa pokraj Kraljeva i njegov 24-godišnji kolega Stevan Zdravković iz Vitkovca nastradali su u petak oko 23 časa u kraljevačkom preduzeću MTI koje se bavi preradom drveta, kada se na njih obrušila veća količina piljevine! Jedan radnik nastradao je na licu mesta, dok je drugi povredama podlegao u bolnici, gde su pokušali da ga reanimiraju. Treći radnik koji je bio s njima uspeo je da se spase.

Nesreća se desila kada se zapušio transporter koji sprovodi piljevinu iz silosa ka peći za proizvodnju pare. Trojica radnika su ušla u silos da vide u čemu je problem. Tada se na njih obrušila piljevina.

NA RADNIKE PALO VIŠE TONA PILJEVINE, PRIJATELJI U ŠOKU: Marko je bio talentovani fudbaler! On i Stevan nisu zaslužili ovakvu smrt

Foto: printscreen

 

- Dvojica su ostala pod piljevinom, dok je treći, koji se nalazio postrance, uspeo da se iskobelja. On je alarmirao ostale kolege, a zatim i nadležne službe. Radnici su uz pomoć vatrogasaca koji su ubrzo stigli uz nadljudske napore rasklanjali više tona piljevine koja je prekrila radnike. Prvo su naišli na mladića koji je davao znake života i on je hitno prevezen u bolnicu. Za to vreme pronađen je i drugi radnik, ali su lekari Hitne pomoći mogli samo da konstatuju njegovu smrt - rekao je izvor.

Nažalost, tokom noći iz Opšte bolnice „Studenica“ stigla je vest da su radnici izgubili i drugog kolegu. Vršilac dužnosti direktora bolnice rekao je da su lekari dva sata pokušavali da reanimiraju povređenog, ali uprkos naporima lekara, i taj mladić je podlegao povredama.

U selu Drlupa u kome je odrastao Milenković zavladala je ogromna tuga.

- Iza Marka su ostali ćerkica i trudna supruga. On je bio vanserijski čovek. Domaćin koji je znao za rad i svakome da se nađe. Iako je napravio kuću u Kraljevu, sela se nije odrekao. Držao je ovde stoku, ovčice, koze, svinje. Bavio se i poljoprivredom - priča nam jedan meštanin Drlupa.

NA RADNIKE PALO VIŠE TONA PILJEVINE, PRIJATELJI U ŠOKU: Marko je bio talentovani fudbaler! On i Stevan nisu zaslužili ovakvu smrt

Foto: printscreen

Kako kaže, Marku se ranije smešila svetla budućnost, jer je bio talentovani fudbaler, dosta zapažen i tražen. Međutim, bez zemlje nije mogao.

- Nudili su mu da igra u Beogradu, Evropi, ali on je voleo prirodu i naš kraj. Pre pet, šest godina se oženio. Dobio je ćerku, a sad je čekao još jedno dete. U selu je napravio mali raj za porodicu i prijatelje, ništa mu nije bilo teško. Nije zaslužio da ovako strada - priča naš sagovornik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading