Selin Dion
Foto: Profimedia/Prime Video/Ferrari

Pevačica Selin Dion je u najnovijem intervjuu priznala da je uzela potencijalno smrtonosnu dozu valijuma, koji joj je prepisan nakon što joj je 2022. dijagnostifikovan neizlečiv sindrom ukočene osobe.

- Počeli smo sa dva miligrama da vidimo da li će pomoći, a zatim 2,5, pa 3, 15 i 50 - rekla je za magazin Pipl Selin i dodala da je dejstvo leka toliko brzo prestajalo da je stalno povećavala dozu, kako bi mogla da ide na nastup.

- Jednom prilikom sam uzela 90 miligrama valijuma. Moglo je da bude fatalno. Nisam dovodila u pitanje dozu jer ne znam medicinu. Mislila sam da će biti u redu. Valijum deluje nekoliko dana, nekoliko nedelja, a onda više ne funkcioniše. Nisam razumela da sam mogla da odem u krevet i da prestanem da dišem, ali učila sam na svojim greškama - precizirala je švajcarska muzička zvezda, koja je u decembru 2022. godine javno saopštila da boluje od sindroma ukočene osobe.

Selin Dion

Foto: Profimedia

 

Kasnije je otkrila da bolest utiče na njene svakodnevne aktivnosti jer joj ograničava kretanje, ali i oštećuje glasne žice, zbog čega nije u mogućnosti da peva kao ranije.

Danas je, kako je istakla, „veoma, veoma srećna, što svoja iskustva s bolešću može da podeli s drugima".

- Veoma je važno da znam... Ljudi koji me dovoljno poznaju, znaju da nisam uzimala lekove samo da bih se drogirala, samo da bih bila naduvana ili da bih bila kamenovana. Bila sam profesionalna koliko god je to moguće tokom celog svog života, disciplinovana, vredna osoba koja radi ono što treba da bi moj glas bio u vrhunskoj formi. Radim s terapeutom kako bih mogla ponovo da pevam. To je jedino što znam da radim - navela je Selin.

Pevačici zbog bolesti pukla rebra 

Selin Dion godinama boluje od neurološkog poremećaja - sindrom ukočene osobe.

 

Slavna pevačica je sada otkrila da je patila od jakih grčeva mišića toliko da su joj se slomila rebra.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading