LEONARDO DIKAPRIO I BRED PIT NARAVILI ŽIVOTNE GREŠKE Odbili uloge u najboljim filmskim ostvarenjima, izgubili milione
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Glumac je odbio da se pojavi u jednom Oskarom nagrađenom filmu, za koji se danas smatra da je zauvek promenio filmsku industriju. No, kada je bio objavljen, ovaj film je izazvao tonu kontroverzi, piše FandomWire, a prenosi Index.

Pit nije jedini poznati glumac koji je odbio ovaj film. Leonardo Dikaprio je takođe smatrao da je to preveliki rizik za njegovu karijeru. Reč je o filmu "Brokeback Mountain“ iz 2005. godine.

"Brokeback Mountain“ je zaradio 178 miliona dolara i pokupio je tri Oskara, jedan za najboljeg reditelja, jedan za najbolju originalnu muziku i jedan za najbolji adaptirani scenario.

Na ovom ljubavnom vesternu prvo su trebali da rade reditelji Gas Van Sant i Pedro Almodóvar, koji su iza sebe već imali filmove s LGBT tematikom. Van Sant je 2018. godine u intervjuu za IndieWire rekao da su uloge kauboja Džeka i Enisa ponuđene brojnim poznatim glumcima, ali niko nije hteo da preuzme rizik i prihvati ih.

- Niko to nije želeo da učini. Radio sam na filmu i imao sam osećaj da nam treba vrlo snažna glumačka ekipa, trebale su nam zvezde. Nismo uspeli da ih ubedimo. Nazvao sam najpoznatije glumce: Leonarda Dikaprija, Breda Pita, Meta Dejmona, Raja Filipa. Svi su rekli ne - rekao je Van Sant.

Reditelj nije otkrio kojim su glumcima ponuđene koje uloge. Mnogi su zaključili da Brad Pit i Leonardo Dikaprio nisu hteli da učestvuju u projektu jer su se bojali da će si pokvariti reputaciju ako snime homoerotski film. Isto tako, postojao je rizik da bi im uloga u filmu predstavljala problem u traženju drugih projekata.

- Nisam bio spreman. Nisam siguran zašto. Problem je bio u meni - izjavio je reditelj, koji je na kraju odustao od filma. 

Projekt je na kraju preuzeo Ang Li, a Džejk Džilenhol i Hit Ledžer su igrali Džeka i Enisa, dva kauboja koji se nesrećno zaljube. Ostalo je istorija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading