Jost Klajn
Foto: Profimedia/Profimedia

Predstavnik Holandije Jost Klajn diskvalifikovan je iz finala Evrovizije 2024. zbog napada na fotografkinju, a sad muzičar zahteva od policije da ispita još svedoka.

Slučaj je preuzela policija u Malmeu, a tužilac Fredrik Jonson je danas saopštio da je Jost Klajn zahtevao da se još nekoliko ljudi ispita, i to u Holandiji. Dodao je i da bi ovaj proces mogao da potraje, ako tužilaštvo pristane na Klajnov zahtev .

Jost je prijavljen policiji zbog pretnje fotografkinji. Advokat Jan-Ake Felt rekao je ranije švedskim medijima da postoji dogovor između muzičara i uprave.

Jost Klajn

Profimedia

 

- Bila je osetljiva situacija, nije želeo da se fotografiše po izlasku sa bine. Dočekao ga je njegov tim, ali je tu bila i fotografkinja, kojoj je rekao da prestane da snima. Nakon toga je odgurnuo njenu kameru. Klajn negira da je bilo kome pretio - rekao je Felt.

Uoči finala Pesme Evrovizije, holandska nacionalna TV stanica AVROTROS saopštila je da je kazna prestroga za ono što se dogodilo.

Prvo oglašavanje švedske policije nakon haosa na Evroviziji!

Holandski muzičar Jost Klajn, koji je diskvalifikovan sa Evrovizije prethodnog vikenda, može se suočiti s procesuiranjem za nekoliko nedelja. Razlog su optužbe da je pretnjama uznemiravao snimateljku koja je radila na Pesmi Evrovizije u švedskom Malmeu, gradu domaćinu ovog takmičenja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading