Holandija
Foto: Profimedia/Profimedia

Bura nakon diskvalifikacije holandskog predstavnika sa Evrovizije ne prestaje, a drama dobija novi epilog.

Holandski muzičar Jost Klajn, koji je diskvalifikovan sa Evrovizije prethodnog vikenda, može se suočiti s procesuiranjem za nekoliko nedelja zbog optužbi da je pretnjama uznemiravao snimateljku koja je radila na Pesmi Evrovizije u švedskom Malmeu, gradu domaćinu ovog takmičenja.

Prema izveštaju NL tajmsa, Klajn je navodno tokom ispitivanja priznao da je bio involviran u incident koji se dogodio u četvrtak uveče.

Izvori su izjavili švedskom listu Aftonbladet da je Klajn postao uzrujan zbog gužve fotografa i snimatelja koji su mu se približavali, te da je krenuo prema jednom od njih s pesnicom.

Iako nije fizički napao ženu, njen fotoaparat je oštećen, a ona je zadobila posekotinu, prema izveštaju švedskih novina.

Svedoci su policiji rekli da je bio veoma agresivan, ali su takođe primetili da se nakon incidenta brzo izvinjavao i izražavao žaljenje.

Policija je izjavila švedskom javnom servisu SVT da veruje da su dokazi protiv Klajna snažni i da je verovatno da će biti pokrenut krivični postupak.

- Očekujemo da ćemo to moći ga procesuiramo početkom juna. Obično nam treba oko šest do osam nedelja za obradu slučaja - rekao je Emil Anderson, šef istražne policije u Malmeu.

HITNO OGLAŠAVANJE DISKVALIFIKOVANOG TAKMIČARA!

Holandski predstavnik Jost Klajn se sada oglasio na svom Instagram storiju, te okačio snimak nekoliko pasa koji trče kao sumanuti okolo.

Izjavu prenosimo u celosti:

- Dogodio se incident nakon nastupa prošlog četvrtka. Protiv jasnog dogovora, Jost je snimljen kada je silazio sa bine i morao je da požuri u zelenu sobu. U tom trenutku, Jost je više puta pokazao da ne želi da bude snimljen. To se nije poštovalo. To je dovelo do pretećeg pokreta od Josta ka kameri. Jost nije dirao kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga od strane EBU i policije.

Juče i danas smo imali opširne konsultacije sa EBU i predložili nekoliko rešenja. Ipak, EBU je odlučio da diskvalifikuje Josta Klajna. AVROTROS smatra da je kazna veoma teška i nesrazmerna. Mi se zalažemo za dobre manire – neka ne bude nesporazuma oko toga – ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu. Veoma smo razočarani i uznemireni zbog miliona fanova koji su bili toliko uzbuđeni zbog večeras. Ono što je Jost doneo Holandiji i Evropi nije trebalo da se završi ovako - piše u saopštenju javnost servisa Holandije, više o tome pročitajte ovde. 

Tanjug

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading