PRINC ČARLS ZVANIČNO NAVEDEN KAO NOVI KRALJ Evo kakvu titulu sada ima Kamila
EPA/ FRANCK ROBICHON

Zvanična internet stranica britanske kraljevske porodice je izmenjena nakon smrti kraljice Elizabete, a kralj Čarls III sada je naveden kao Njegovo Veličanstvo Kralj. Sajt koji saopštava najnovije informacije o kraljevskoj porodici u Velikoj Britaniji, takođe sada zvanično navodi Kamilu, vojvotkinju od Kornvala, kao kraljicu suprugu, prenosi BBC.

On je sada postao lider ne samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, već i u 14 drugih država Komonvelta, uključujući Australiju i Kanadu. Postao je šef britanskih oružanih snaga, a biće i na čelu drugih službi.

Svetski lideri se opraštaju od kraljice

Svetski lideri takođe se opraštaju od monarha koji je 70 godina bio na britanskom tronu, a mnoge znamenitosti širom sveta, poput Ajfelovog tornja, u kraljičinu čast, noćas su bile u mraku.

Hiljade Britanaca okupilo se noćas pred Bakingemskom palatom u centru Londona, ostavljajući cveće i poruke na ogradi zvanične rezidencije, a građani su se okupili i ispred Vindzora.

Crkve u Engleskoj danas će zvoniti u kako bi obeležile smrt kraljice.

Slično je bilo i ispred kraljičinog doma u zamku u Vindzoru. Portreti Elizabete II postavljeni su na bilbordima u centralnom delu Londona i gradskoj finansijskoj četvrti, kao i preko Atlantika na Tajms skveru u Njujorku.

Ispred britanskog generalnog konzulata u Njujorku položeno je cveće.

U Vašingtonu je američka zastava spuštena na pola koplja, a počast preminuloj britanskoj kraljici Elizabeti II odali su i građani Berlina, gde je položeno cveće ispred Britanske ambasade, dok je u Veneciji britanska nacionalna himna "Bože čuvaj kraljicu", svirana ispred Festivalskih zgrada.

PRINC ČARLS ZVANIČNO NAVEDEN KAO NOVI KRALJ Evo kakvu titulu sada ima Kamila

EPA/ FRANCK ROBICHON

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading