Damir Šabanović
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Naime, zemlja sa kojom Srbija od pamtiveka gaji bratske odnose glasala je za rezoluciju a predstavnik Nemačke se u govoru posebno zahvalio Crnoj Gori na podršci i konstruktivnosti.

Predstavnik Crne Gore u UN Damir Šabanović se posle glasanja javio za reč da obrazloži odluku o glasanju i kazao je da je Crna Gora razmotrila i političke implikacije rezolucije i veliku pažnju posvećuje dobrosusedskim odnosima. Rekao je da je Crna Gora podnela amandmane kako bi se sprečila zloupotreba i pogrešna tumačenja.

"Crna Gora je pokazala saosjećajni pristup žrtvama i ovoj osjetljivoj temi tako što aktivno pomoviše mir pomirenje i razvija prijateljske odnose i saradnju između naroda".

Predstavnik Rusije rekao je da rezulucija nije doneta sa brojem glasova kojem su se "sponzori nadali", a kojima se priključila čak i Holandija.

"Ovo je još jedna potvrda konzistentnih laži elite BiH i njihovih saveznika.

Kako je dodao, sve žalbe koje su uložile članice UN da se rezolucija vrati na nacionalni nivo odbijene se.

"Sve je ovo cinično i licemjerno…Glavni sponzor ove rezolucije je Njemačka koja je u 20. vijeku bila odgovorna za dva svjetska rata, ubila milione ljudi u koncentracionim logorima i bila je najaktivnija u ratu u bivšoj Jugoslaviji".

Poručio je da to neće zaboraviti.

"Niko i ništa neće biti zaboravljeno".

Rezolucija o Srebrenici usvojena je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Za su glasale 84 zemlje, protiv je bilo 19, dok je 68 zemalja uzdržano.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Vladimir

24.05.2024 07:32

Svi montenegriski direktori nazad u mojtenegroiz Naše zemmlje da grickaju kampanje pa će imati montenegro odmah za milion i više stanovnika.

Rada

24.05.2024 07:56

Zbogom bivša braćo, od sada nikad vise. Srećni bili u velikoj albaniji, tamo ćete biti ništa.

Grada

24.05.2024 08:21

Zabraniti gradjanima Srbije da odlaze na more u Cg i Hr

Ans

24.05.2024 08:46

@Grada - Bruka za sva vremena, šta se dešava sa našom braćom.