SRĐA TRIFKOVIĆ O NAPADAČIMA NA MURAL RATKU MLADIĆU Dostojni su prezira, "prevaspitavanje Srba" neće proći
Foto: Printscreen Youtube/Balkan info

- Nema odvratnijeg teatra od onog koji eksploatiše mrtve u svrhu sopstvene političke promocije. Za aktere tužnih scena u Beogradu srebreničke žrtve su samo puko sredstvo samopromocije i lečenja sopstvenih bolesnih frustracija. Genocid je termin koji ima svoju jasnu pravnu, forenzičku i moralnu težinu još od vremena kada je nastao 1944. godine. Eksploatatori haške konstrukcije "srebrenički genocid" i podržavaoci te konstrukcije obezvredili su i sam termin i žrtve ratnog zločina koji se jeste desio, ali koji nema ni težinu, ni karakter onoga što je u Hagu presuđeno. Eksploatisati taj mit na srpskoj političkoj sceni u cilju pravdanja skoro presušelih stranih donacija za pokušaj razornog delovanja na srpskoj javnoj i kulturnoj sceni dostojno je prezira. Ne treba im davati preveliku pažnju jer niti je zaslužuju, niti im treba činiti to zadovoljstvo - rekao je Srđa Trifković.

SRĐA TRIFKOVIĆ O NAPADAČIMA NA MURAL RATKU MLADIĆU Dostojni su prezira,

Foto: Printscreen Happy TV

 

 

Profesor smatra da domaći "antifa demonstranti" nisu ni prineti američkim "antifama".

- Kada pokušaju da zapevaju partizanske pesme to zvuči više kao da prisustvujemo balu vampira iz brozovskih vremena - izjavio je profesor Trifković.

Srđa Trifković je objasnio da su akteri nemilih scena u SAD bili podvrgnuti višedecenijskoj samomrzežoj indoktrinaciji kroz državni obrazovni sistem, a što u Srbiji još nije slučaj.

- Nažalost, ima ih koji bi voleli da sličan sistem zavedu u Srbiji. U celini, imajući u vidu resurse i novac potrošen na "prevaspitavanje Srba", srpska se nacija u celini još dobro drži - rekao je profesor.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading