GENERALNA PROBA Lokalni izbori u Negotinu i Mionici u nedelju 17.oktobra
SNS

Ukupno 37.316 birača u Negotinu moći će u nedelju da bira između šest izbornih lista, čiji će se kandidati boriti za 45 mesta u lokalnoj skupštini.

Pored Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, na izborima će učestvovati i Srpska radikalna stranka, opoziciona Narodna stranka, koalicija NADA, Zdrava Srbija i Savez 90 Zelenih.


U Mionici pravo glasa ima 10.987 birača koji biraju 39 odbornika sa sedam izbornih lista. Pored liste SNS-PUPS, tu je koalicija SPS-SRS, zatim koalicija NADA, Savez 90 Zelenih, Slobodni građani Mionice, GG Demokratija na starom mestu i Zdrava Srbija.

Na izborima u Negotinu učestvuje Narodna stranka koja je bojkotovala izbore 2020. godine, a i dalje ima zamerke na izborni proces, što je, međutim, ne sprečava da na lokalne izbore izađe.

Nastup SPS u Mionici je s radikalima kao opozicijom, a u Negotinu s naprednjacima.

U Cesidu kažu da je izborna kampanja protekla relativno mirno pa i monotono pa nije realno očekivati da će se ponoviti situacija iz nekih ranijih izbornih procesa.

Na izbore, inače, prvi put izlazi i stranka “Savez 90 zelenih Srbije”, a reč je o organizaciji koju predvodi Ðura Vlaškalić, nekadašnji član DS. U Savezu su još i nekadašnji poslanik Goran Čabradi sa svojom Zelenom strankom, kao i bivši funkcioner LDP-a Nenad Milić.

“S političkog aspekta je važno videti da li zelene agende imaju podršku na lokalnom nivou, imajući u vidu da zeleni Savez 90 učestvuje u ovim lokalnim izborima”, smatraju analitičari.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading